Μοναδικές στιγμές έζησαν, σήμερα, οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα, είτε από την αρχή, για να παρακολουθήσουν και τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, είτε στο τέλος, για τη φιέστα του τίτλου.

Η ώρα πλησιάζει 11 το βράδυ κι ο κόσμος παραμένει ακόμη στο γήπεδο, γλεντώντας το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν καταφέρει, ακόμη, να κατέβουν από την εξέδρα, για να βγουν από το γήπεδο και να μεταφερθούν, με ειδικό, ανοικτό, ασπρόμαυρο λεωφορείο, στο Λευκό Πύργο, για να μεταφέρουν και εκεί το τρόπαιο του πρωταθλήματος!

Η φιέστα ήταν μοναδική, γεμάτη συγκίνηση. Η εξέδρα όπου έγινε η απονομή ήταν μια γιγαντοοθόνη τεσσάρων όψεων, όπου προβλήθηκαν βίντεο με τα προηγούμενα πρωταθλήματα, Την ίδια ώρα, στον αγωνιστικό χώρο έμπαιναν οι 11άδες των πρωταθλητών εκείνων των παικτών. Παίκτες όπως ο Κούδας κι ο Φούρτουλα, ο Ασλανίδης κι ο Ιωσηφίδης, που πήραν το πρωτάθλημα της δεκαετίας του '70, αλλά και όπως ο Πάπριτσα κι ο Αλαβάντας, που πήραν το πρωτάθλημα της δεκαετίας του '80.

Την ίδια ώρα στα αποδυτήρια γινόταν... χαμός:



Συγκίνηση και συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα όταν στις γιγαντοοθόντες προβλήθηκαν οι φωτογραρίες και τα ονόματα αυτών που έφυγαν: Προπονητών όπως ο Λόραντ κι ο Σάνον, παικτών όπως ο Κατσούρης κι ο Παρίδης, προέδρων, όπως ο Παντελάκης, αλλά, κυρίως, των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που χάθηκαν στα Τέμπη, των δύο φιλάθλων που τους έκαψαν ζωντανούς, αλλά και του Κύπριου φίλου του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκε πρόσφατα, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στην οδό Αγίου Δημητρίου, κυνηγημένος από τυφλό οπαδικό μίσος...



Παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο με φωτεινές μπάλες και, στη συνέχεια, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν, ένας ένας στον αγωνιστικό χώρο. Ο καθένας είχε έναν τρόπο να πανηγυρίσει: Ο Πασχαλάκης ντύθηκε... σούπερμαν, Μαλεζάς, Μπίσεσβαρ, Μαουρίτσιο με τα παιδιά τους, ο Μάτος... μοίραζε μπίρες, ο Πέλκας ιδιαίτερα συγκινημένος κρατήθηκε ως τη στιγμή που ανέβηκε στην εξέδρα κι αντίκρισε το τρόπαιο, ο Άκπομ μπήκε... χορεύοντας RnB, ο Βαρέλα τυλιγμένος με τη σημαία της χώρας τους, οι νεαροί όπως ο Γιαννούλης μόλις... κατάλαβαν τι έχουν να ζήσουν, ο... Πρίγιοβιτς κι ο Βέρντμπλουμ με πολιτικά (ο πρώτος λόγω... μεταγραφής κι ο δεύτερος λόγω τραυματισμού), ο Λημνιός κάνοντας βαθιά υπόκλιση στον κόσμο...



Περιχαρής μπήκε ο Λουτσέσκου, αμέσως μετά την είσοδο του αρχηγού Αντελίνο Βιερίνια με τις δυο κόρες του.

Χαμός έγινε όταν μπήκε στο γήπεδο ο Ιβάν Σαββίδης με έναν οπαδό του ΠΑΟΚ να μην κρατιέται, να σπάει τον κλοιό και να... τον αγκαλιάζει! Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ γονάτισε, μπαίνοντας στην ιδιότυπη πασαρέλα που είχε στηθεί κι ευχαρίστησε τους οπαδούς του Δικεφάλου... Από τα μεγάφωνα ακούγονταν ποντιακά τραγούδια!



Με το που ο Αντελίνο Βιερίνια σήκωσε στον ουρανό της Τούμπας το τρόπαιο, ακούστηκε από το μεγάφωνο το μοναδικό We are the Champions των Queen κι η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα!



Όπως ήταν φυσικό, στήθηκε ένας απίστευτος χορός, ενώ όλοι ήθελαν μια... σέλφι με το τρόπαιο!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (11.10 πλέον) φίλαθλοι βγαίνουν φωτογραφίες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ μόλις και μετά βίας κατάφεραν να φθάσουν στα αποδυτήρια!

Σε λίγο αρχίζει η πορεία του ανοικτού λεωφορείου προς το Λευκό Πύργο, με τον Λουτσέσκου, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, να αναπολεί λίγες στιγμές στο μπαλκόνι του σπιτιού του, με ένα ποτήρι κρασί και να ομολογεί ότι αυτές οι στιγμές ήταν οι καλύτερες της, ως τώρα, ζωής του...