«Ο ρόλος του δημοτικού σύμβουλου είναι δύσκολος , απαιτητικός , δεν αμείβεται , ουσιαστικά είναι ένας εθελοντής για την πόλη, με πολλές απαιτήσεις  από τους  πολίτες -και δικαίως- γιατί πράγματα  που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει , δεν έγιναν και η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί».


Αυτό δήλωσε ο Νίκος Νυφούδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στη Βεργίνα τηλεόραση. 
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΟΛΗχρωμη»  Θεσσαλονίκη προέτρεψε τους  πολίτες σε αυτές τις εκλογές  «να κάνουν μία υπεύθυνη επιλογή , να διαλέξουν τον «κατάλληλο», να επιλέξουν ανθρώπους που μπορούν να δουλέψουν , κρίνοντας τους από το βιογραφικό τους και απ όσα έχουν κάνει στη ζωή τους» και συνέχισε λέγοντας « η  Θεσσαλονίκη θέλει διοίκηση αποτελεσματική .Είναι η κατάλληλη ώρα τώρα να πετύχουμε μια ευρύτερη συναίνεση, χωρίς την οποία θα είναι αδύνατο να διοίκηση ο επόμενος δήμαρχος με την απλή αναλογική»
Σύμφωνα με τον Νίκο Νυφούδη  «το πρόγραμμα της ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης δεν είναι ευχολόγιο. Πολλά από εκείνα που πρότεινε ο Σπύρο Βούγιας το 1998 ακόμα δεν έχουν γίνει και η πόλη τα έχει ανάγκη. Η σημερινή διοίκηση παραδίδει ένα οικονομικά ταχτοποιημένο δήμο  αλλά με τεράστια προβλήματα σε υποδομές , πχ οι ποδηλατοδρόμοι είναι κατεστραμμένοι , το σύστημα ελέγχου στάθμευσης   είναι αναποτελεσματικό. Πρέπει η διοίκηση να μην στηρίζει εμμονικά επιλογές της  που δεν αποδίδουν αλλά να ακούει τον κόσμο , να έχει τη γενναιότητα να παίρνει πίσω αποφάσεις της και να τις τροποποιεί».
Σε ερώτηση για το τι θεωρεί σημαντικό για την πόλη , ο υποψήφιος με την «ΠΟΛΗχρωμη» Θεσσαλονίκη  απάντησε «για τα τουριστικά και τα μεγάλα έργα μετράω τα  λόγια μου γιατί , περπατώντας και ζώντας σε αυτή την πόλη καταλαβαίνω πως ο πολίτης χρειάζεται πρώτα τα μικρά και καθημερινά , τους κάδους να μπουν κάτω από τη γη , να μπορεί να παρκάρει , να περπατήσει με το παιδί του χωρίς να κινδυνεύει να παρασυρθεί. Αν κατακτήσουμε αυτά τα απλά θα μπορέσουμε να πάμε και στα μεγαλύτερα».