«Δεν θέλει ο δήμαρχος να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση ή υπάρχει καμιά μυστική συμφωνία με κάποιον διάδοχο, τον οποίο πολύ θα τον ήθελε;  Ζεσταίνει το φαγητό για να το φάει κάποιος άλλος»; Αυτό ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστηρίζοντας

ότι η άρνηση της διοίκησης να δώσει λύση στο θέμα των συμβασιούχων ισοδυναμεί με κλείσιμο ματιού σε όσους υποψήφιους δημάρχους επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. 


Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των χρημάτων και της πιθανής ιδιωτικοποίησης τόνισε πως «για τα χρήματα γίνεται όλη η συζήτηση. Δηλαδή αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε σε άλλους συμβασιούχους; Δεν θα πάνε σε ιδιώτες; Εκτός αν αυτό είναι το ζητούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως το θέμα έχει δύο προσεγγίσεις, την διαδικαστική και την ουσιαστική. Όπως τόνισε ο ίδιος «σε ότι αφορά στην ουσία του ζητήματος, δε φαντάζομαι να έχει κανένας αντίρρηση ή αμφιβολία ότι χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται είτε στην καθαριότητα, είτε στην βιώσιμη κινητικότητα - δηλαδή βρίσκονται είτε στο σάρωμα, είτε στο καλαθοφόρο - είναι εκεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης και να προσφέρουν υπηρεσία σου πολίτες».

Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του δήμου παρέθεσε σειρά ερωτημάτων. «Όταν λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σημαίνει ότι το έχετε ψάξει, σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ενταχθούν στον οργανισμό, ότι είναι κομμάτι της λειτουργίας του δήμου. Δεν μπορείτε να υποστηρίζετε στην αρχή  ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αργότερα να αναρωτιέστε και να λέτε ας το ψάξουμε ας το δούμε, ας το ρωτήσουμε». Αναφερόμενος στην εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της καθαριότητας υπενθύμισε πως τοποθετείται θετικά και πως αναδεικνύει την αναγκαιότητα αυτών των εργαζομένων καθώς χωρίς αυτούς το σύστημα καταρρέει. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως ο ίδιος προσωπικά είχε ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό περνώντας μάλιστα και πειθαρχικό. Κατέκρινε τις μεθοδεύσεις λέγοντας πως «αν δε θέλει ο δήμαρχος αυτή τη στιγμή να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση γιατί ψηφίζει σε λίγες ώρες το καινούργιο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) μέχρι το 2030; Γιατί έχει κάνει ό,τι πεζοδρόμησή υπάρχει; Γιατί δίνει την Πλατεία Ελευθερίας, γιατί γίνονται εκχωρήσεις; Αυτά δεν δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση»;