Τριτοκοσμικές καταστάσεις ζουν οι πολίτες που είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν, για υποθέσεις τους, στο Κτηματολόγιο Καλαμαριάς.


Καθώς η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας δήλωσης ακινήτων πλησιάζει στη λήξη της, οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά δεν έχουν προηγούμενο. Χαρακτηριστικά, η Σ.Γ., μας έλεγε ότι έφθασε, σήμερα στις 7 το πρωί, στα γραφεία του Κτηματολογίου για προσωπική της υπόθεση και ο αριθμός εξυπηρέτησης που πήρε ήταν ο... 123! Αν, δηλαδή, θεωρηθεί ότι ο κάθε πολίτης χρειάζεται 15' για να εξυπηρετηθεί, η κ. Γ. θα φθάσει στον γκισέ σε... κανένα οκτάωρο!

Η κατάσταση είναι καθημερινή και οι πολίτες μοιράζουν, από το πρωί, με δική τους πρωτοβουλία, χαρτάκια με αριθμούς προτεραιότητας, για να εξυπηρετηθούν, κάποια στιγμή, μέσα στη μέρα! Οι ουρές φθάνουν ως έξω από το κτίριο, στο πεζοδρόμιο!



Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την κατάσταση και παίρνουν το δρόμο της... ξενιτιάς! Όπως μας είπε η Μ.Ν., όταν είδε το τι επικρατούσε στο Κτηματολόγιο της Καλαμαριάς για να δηλώσει ένα μικρό ακίνητο στην Προσοτσάνη Δράμας, αποφάσισε και... ταξίδεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της! Στο Κτηματολόγιο Δράμας χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά (με την αναμονή) για να εξυπηρετηθεί!

Καθώς από την Πολιτεία δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωση της κατάστασης (αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων που σπεύδουν στο γραφείο είναι όσοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά) ίσως η λύση να είναι... η επιστροφή στις ιδιαίτερες πατρίδες!