Τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου 2019, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα, ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.




Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.




Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα νότια βόρειοι και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.




Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απογευματινές τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απογευματινές και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.




Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βραδύ στα νότια δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.



Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απογευματινές σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2019 

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. 
Άνεμοι: Στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 6 Μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.