[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ημερίδα με θέμα την προσβασιμότητα στην Τέχνη από το ΠΑΜΑΚ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 18 Απριλίου 2019, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Προσβασιμότητα στην Τέχνη: Η Τέχνη του Εφικτού».

Στην ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ, θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην Τέχνη και στην κοινωνία εν γένει, με μία σειρά ομιλιών από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Στην ημερίδα θα προβληθούν επίσης, οι ταινίες «The journey of our masks» του Σπύρου Νταντανίδη και «Με ανοικτά φτερά» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της διοργάνωσης, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Λευκοθέα Καρτασίδου, «με την ημερίδα αυτή θέλουμε να φέρουμε κοντά όσους ενστερνίζονται τις σκέψεις της Nancy Scheibner, η οποία έγραψε: “Δεν χρειαζόμαστε ‘ψευδοεπαναστάσεις’/ Σ’ έναν κόσμο που οι κατηγοριοποιήσεις τυραννούν το πνεύμα μας / Και κρεμούν τη βούλησή μας με στενά μανταλάκια / Είναι καλό σε κάθε δεδομένη στιγμή να αναζητούμε τα όρια στη ζωή μας / Κι όταν κατανοήσουμε αυτά τα όρια / Να κατανοήσουμε ότι όρια δεν υπάρχουν πια / Η γη θα μπορούσε να είναι δίκαιη. Εσύ κι εγώ πρέπει να ήμαστε ελεύθεροι / Όχι να σώσουμε τον κόσμο σε μια ένδοξη σταυροφορία / Όχι να σκοτωθούμε με ένα ανώνυμο, βασανιστικό πόνο / Αλλά να ασκήσουμε με όλη μας τη δεξιότητα / Την τέχνη του εφικτού”».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 1ος όροφος, γραφ. Ε-110. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891.437/350.

Ε-mail: rod@uom.gr

Facebook: https://www.facebook.com/rodifestival/

Twitter: https://twitter.com/rodifestival

Instagram: https://www.instagram.com/rodifestival/

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]