Στην απουσία των υποψήφιων δημάρχων Νίκου Ταχιάου και Γιώργου Ορφανού από το ντιμπέιτ το οποίο οργάνωσε το «Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης» στο δημαρχείο αναφέρεται σε  ανακοίνωσή του ο, επίσης, υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


"Ταχιάος και Ορφανός απουσίαζαν. Θα φανεί πολύ σύντομα αν η απουσία τους οφείλεται σε ανειλημμένες υποχρεώσεις ή σε μία στρατηγική αποφυγής κάθε διαλόγου. Ζήτησα να γίνουν debate, δίνω το παρών σε κάθε ευκαιρία διαλόγου, τιμώ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους συνυποψήφιους. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη θα είναι να κριθούν οι εκλογές στα προγράμματα, στις προτάσεις και στη δυνατότητα των πολιτών να κρίνουν και να συγκρίνουν. Η στρατηγική του «δοξάζομαι κρυπτόμενος» δεν χωρά σε αυτή την πόλη", τονίζει.

Ο κ. Ζέρβας, ο οποίος, πάντως, δεν αναφέρει ότι απουσίαζαν από το ντιμπέιτ άλλοι δύο υποψήφιοι (ο Παν. Ψωμιάδης και ο Σ. Ζαργιαννόπουλος για τον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι δεν κλήθηκε) αναφέρει, ακόμη, σε αδρές γραμμές, τα θέματα στα οποία απάντησε:

Χαρακτήρισε πολύ θετικό το έργο της διοίκησης Μπουτάρη στον τομέα του Ίντερνετ, ανέφερε τα θετικά, όοπως είπε, στοιχεία του προγράμματος REACT για τους πρόσφυγες, που εφάρμοσε, πάλι, η διοίκηση Μπουτάρη, βρήκε λίγους τους χώρους πρασίνου και πρότεινε , μέσω της ανάπλασης της ΔΕΘ, να γίνει εκεί ένα πάρκο πρασίνου, χαρακτήρισε "μεγαλύτερο εργοδότη της πόλης" το δήμο και εξέφρασε την άποψη "ο δήμαρχος να φροντίσει και για τον τρόπο με τον οποίο οι πόροι του διατίθενται ώστε να ευνοούν και τη δραστηριότητα μέσα στην πόλη και την τόνωση της εργασίας", ενώ για το πρόβλημα των ναρκωτικών είπε πως "πολλές περιοχές κοντεύουν να γίνουν άβατο".