Δεκαεπτά υποψηφίους συμβούλους στην Α’ Κοινότητα Θεσσαλονίκης, έναν υποψήφιο σύμβουλο στην Ε’ Κοινότητα και δύο επιπλέον υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Ταχιάος,
στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου Ολύμπιον.

«Είναι άνθρωποι που έχουν γνώση των προβλημάτων της πόλης, έχουν αγάπη για την Θεσσαλονίκη και έχουν και την διάθεση να δώσουν όλη τους την ενέργεια για να βοηθήσουν ώστε η πόλη μας να γίνει καλύτερη» είπε ο Νίκος Ταχιάος αναφερόμενος στα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως έως τις 2 Μαΐου, ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» θα αριθμεί στους 161 υποψηφίους, δημοτικούς και κοινοτικούς, καθώς θα έχει ψηφοδέλτιο με υποψηφίους του για όλα τα συμβούλια των κοινοτήτων.

Ο Νίκος Ταχιάος, επεσήμανε πως «η απλή αναλογική έχει θεσπιστεί για να οδηγήσει τους δήμους σε ακυβερνησία και διάλυση, επειδή αυτή η κυβέρνηση προτιμά να παίζει αυτό το παιχνίδι» και ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, για να μπορέσει η παράταξη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να κάνει πράξη το όραμα της για τη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να καταλάβουμε, ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ισχυρή δημοτική διοίκηση. Το μήνυμα είναι πως πρέπει να αποκτήσουμε την πλειοψηφία που χρειάζεται από την πρώτη Κυριακή. Έτσι θα μπορεί το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να παίρνει αποφάσεις που αφορούν στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων αλλά και το μέλλον της πόλης. Όλα τα άλλα είναι χαμένη ψήφος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ταχιάος συζήτησε με τους δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α’ κοινότητα, όπως η καθαριότητα, η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, η ηχορύπανση, η προσβασιμότητα, τα κρούσματα παραβατικότητας σε αρκετά σημεία του κέντρου.

Μεγάλη αναφορά έγινε και στις συγκοινωνίες και τα έργα του ΜΕΤΡΟ, καθώς το κέντρο της πόλης είναι μια περιοχή την οποία επισκέπτονται καθημερινά πολίτες απ’ ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Ο Νίκος Ταχιάος εκτίμησε πως οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου, θα καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ και τόνισε ότι «Εφ’ όσον εκλεγώ, θα ζητήσω από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο να αναθεωρήσει την απόφασή του, γιατί πιστεύω πως το να γίνει ο σταθμός Βενιζέλου με τα αρχαία να βρίσκονται εκεί, θα αποδειχθεί μεγάλη περιπέτεια».

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ιωαννίδης Χρήστος, Υποστράτηγος Υγειονομικού εν αποστρατεία
Μήλιου Αρετή, Μουσειολόγος- Ιστορικός

 Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Α' Κοινότητα
Βασιλειάδης Βαγγέλης, Πολιτικός Μηχανικός
Βαφειάδης Γιάννης, Χημικός
Βεϊζαδές Τόλης, Οδοντίατρος
Γιαννακοπούλου Σμάρω, Συγγραφέας
Γκλεγκλάκου Αννα, Αρχιτέκτονας
Γκολέμα Κία, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Δούκα Στέλλα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
Δριβάκου Δέσποινα, Ψυχολόγος
Κούβελα- Δάντση Φωτεινή, Εκπαιδευτικός
Ρογκότη- Καϊναμίση Ευα, Δικηγόρος
Σαλμανίδης Αντώνιος, Μαιευτήρας
Σαούλιας Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός
Σιγιουλτζή -Ρουκά Οσία (Σίσσυ), Φιλόλογος, συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός
Σπυρίδων Άγγελος, Πρώην Διεθνής Ποδοσφαιριστής
Σταματιάδης Γιώργος, Φοιτητής Νομικής
Τρυφωνίδου Μαρία, Καθηγήτρια Γαλλικών

Υποψήφια Σύμβουλος στην Ε' Κοινότητας
Πονίδου Στέλλα, Εκπαιδευτικός