Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το μίνι διεθνές φεστιβάλ "Europe Speaks Out”, στο πλαίσιο του δεύτερου SKG:Bridges Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη.


Στο πλαίσιο του “Europe Speaks Out” θα διοργανωθεί σειρά εργαστηρίων υποκριτικής από ευρωπαίους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και σκηνοθέτες, με θεματικές που αφορούν στην προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης υπερβαίνοντας τα γεωγραφικά και γλωσσικά σύνορα. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους ηθοποιούς και προσφέρονται δωρεάν από το ΚΘΒΕ.
Για τον λόγο αυτό, το ΚΘΒΕ καλεί νέους ηθοποιούς, έως 35 ετών, αποφοίτους δραματικών σχολών ή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με κατεύθυνση την υποκριτική, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 23 Απριλίου.
Το SKG: Bridges Festival, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού. Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστεί σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό και θα διοργανωθούν εργαστήρια για επαγγελματίες του θεάτρου.