Τεράστιες είναι οι ζημιές στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, εκεί που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα είδη, από τους μπλε κάδους του δήμου Θεσσαλονίκης κι όλα δείχνουν ότι για ένα χρονικό διάστημα η ανακύκλωση θα σταματήσει!


Η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, γύρω στις 10 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα όλη την εγκατάσταση. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Πρώτο τους μέλημα να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε διπλανές εγκαταστάσεις.

Το καταστροφικό έργο της φωτιάς συνεχίστηκε, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ως τις 5 το πρωί. Εκείνη την ώρα, η πυρκαγιά περιορίστηκε αρκετά και εμφανίστηκαν οι πρώτες ελπίδες κατάσβεσής της.

Ως αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στις εγκαταστάσεις που έγιναν παρανάλωμα του πυρός κατέληγαν τα ανακυκλούμενα υλικά από τους μπλε κάδους του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, για τις επόμενες ημέρες η διαδικασία ανακύκλωσης θα σταματήσει και τα υλικά θα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ώσπου να βρεθεί μια άλλη λύση. Ήδη απορριμματοφόρα με ανακυκλούμενα υλικά στέλνονται πίσω στα αμαξοστάσια.

Το θέμα φέρνει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισημαίνει πως  «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μία προσωρινή λύση και μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Εάν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι αρμόδιοι θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή αλλά και στη διαλογή των υλικών».