Μόνο θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης από την σημερινή δημοτική αρχή, όπως επισημαίνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη "Ταχιάος - Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", Σάκης Τζακόπουλος.


Ο κ. Τζακόπουλος επισκέφθηκε τον Ζωολογικό Κήπο κι ενημερώθηκε από τους λίγους υπαλλήλους, που απέμειναν για να συντηρούν - με προσωπικές τους ενέργειες και θυσίες- ένα έργο, που ήταν το στολίδι της Θεσσαλονίκης, από το 1987, όταν μεταφέρθηκε σε διαμορφωμένο χώρο, προσαρμοσμένο απόλυτα στο περιβάλλον, στο δάσος του Σέιχ Σου.

Όπως είπαν στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας, αλλά και υπάλληλοι, από το 2015, όταν έφυγαν τα άγρια ζώα (αρκούδες, λύκοι, αλεπούδες και τσακάλια) ύστερα από απαίτηση της οργάνωσης "Αρκτούρος" υπήρξε σημαντική υποβάθμιση του ζωολογικού κήπου, στον οποίο ούτε οι βασικές δαπάνες συντήρησης και διατροφής των πτηνών και των οικόσιτων ζώων που απέμειναν, δεν χορηγούνται. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός, ότι και στο επίσημο site του δήμου, δυσκολεύεται ο επισκέπτης να βρει τη σελίδα, ενώ τα στοιχεία που αναφέρονται δίνουν πλασματική εικόνα, για τη σημερινή κατάσταση, αφού αναφέρει, ότι ...φιλοξενούνται "ζώα της άγριας πανίδας, όπως αρκούδες, λύκοι και αλεπούδες...".

Στο χώρο του Ζωολογικού Κήπου λειτουργεί το αξιόλογης εκπαιδευτικής σημασίας Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που αποτέλεσε στο παρελθόν πόλο έλξης, πολλών σχολικών μονάδων.
Ωστόσο, σήμερα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές.