Χαμός στον ιατρικό κόσμο με την απόφαση Ξανθού για τις εκλογέςΑναστάτωση έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μίλησε για πραξικόπημα που οφείλεται στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άρεσε ουσιαστικά στον υπουργό Υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η παράταξη που κέρδισε εξασφάλισε ποσοστό 62% έναντι του 10% που πήρε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο HealthReport.gr τονίζει, χαρακτηριστικά, ότι  «η απόφαση του υπουργού δείχνει δειλία διότι ποτέ δεν άκουσε τη δική μας άποψη. Ακόμη και αν έπαιρνε μια απόφαση ως δικαστής θα είχε κάθε λόγο να ακούσει και την άλλη άποψη. Βασικά όμως η απόφασή του είναι διπλά γελοία. Πρώτον διότι το αποτέλεσμα ήταν 62% με 10%, πολύ πέραν της αμφισβήτησης.Δεύτερον διότι αναθέτει σε αυτούς που είχαν την ευθύνη των εκλογών που ακυρώνει, να κάνουν τις καινούριες εκλογές. Τρίτον είναι άνανδρη η απόφασή του διότι επιθυμεί ακέφαλο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τώρα που καταρρέουν όλα όσα μεγαλεπήβολα είχε προαναγγείλει για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τον οικογενειακό γιατρό κ.λ.π.».

Αντιδράσεις και από τον ΙΣΘ


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Νίτσας, δήλωσε:

"Τη στιγμή που όλη η χώρα ετοιμάζεται για το Θείο Δράμα, δημοσιεύεται απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού για ακύρωση των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ταυτόχρονη αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου με πλειοψηφούσα παράταξη την ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με 62%.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Ιατρικού Σώματος σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τους γιατρούς και ολόκληρη τη χώρα μας.

Προφανώς όμως εν όψει των προσεχών συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτιμά να έχει απέναντί της βολικούς συνομιλητές αντί της δυνατής φωνής των γιατρών της χώρας.

Ο χρόνος όμως κυλά γρήγορα και η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία".

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με βασικό επιχείρημα ότι ενώ όλες οι ψήφοι ξαναμετρήθηκαν, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν άλλαξε ποτέ.

Σχόλια