«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι από άποψη τεχνικής επεξεργασίας να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο εντός Απριλίου» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για
το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, που θα αφορά ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόσθεσε ότι «είναι μια ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής και αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και στη συνέχεια αυτή η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ».

Η κ. Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, πρόσθεσε: «Θα δώσει τεράστια ανακούφιση στους ασφαλισμένους, θα δώσει όμως και διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των χρεών τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώνουν την οφειλή τους μέσα από μια μικρή παρακράτηση, που θα γίνεται από το ποσό της σύνταξης κάθε μήνα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και εντός του Απριλίου θα γίνει η νομοθέτηση. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η ρύθμιση (για τα χρέη) προς την εφορία, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει. Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τα τέλη του 2018. Όλα τα χρέη θα μπορούν να ενταχθούν».