Πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, προσέφερε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου του πρώτου.


Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της Δικαιοσύνης!


«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει προχθές η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρίες, στην υγειά των κορόιδων. Για γέλια και για κλάματα. Αυτό δεν είναι σκανδαλολογία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα», ανέφερε.

«Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια, άραγε χωρίς αντάλλαγμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε:

«Την ίδια στιγμή όμως που έκαναν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές, τον μέσο φορολογούμενο, το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν το λογαριασμό. Εκεί δε κερνούσαν. Εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Με ένα νόμο αίσχος που οδηγούσε τη μισή Ελλάδα στα κρατητήρια μέσα στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε».


 Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο και η ΝΔ θα ηττηθεί, δήλωσε από το βήμα της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας. Πρόσθεσε "τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών".

Επίσης, έκανε λόγο για «λούμπεν ολιγάρχες του λιμανιού» φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη χωρίς να τον κατονομάζει.

Χαρακτήρισε, τέλος, ακραίους όσους αντέδρασαν και αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε το βίντεοι με την ομιλία: