Τους 3 νέους Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2019, ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, σε εκδήλωση στα πλαίσια του  Thessaloniki Foοd Festival στην 28η Detrop.

Οι τρεις Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2019 είναι ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος από το Canteen, ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης από το Mia Feta και ο Μιχάλης Αδαμίδης από το Βαρύ Πεπόνι.
Αλμυρό παστέλι με καπνιστή φέτα,τάρτα χωριάτικης σαλάτας, ντολμάς με θαλασσινά και κρέμα τραχανά,παντσέτα με αλμυρό σιμιγδαλένιο χαλβά και ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα και λουκούμι τριαντάφυλλο συνοδευμένο με ελληνικό καφέ με μαστίχα ήταν το μενού που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν  με προϊόντα ελλήνων παραγωγών, από το food basket 2019. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν με τη ρετσίνα Ρόζα από το Οινοποιείο Κεχρής και το κρασί Γοργόνα από τον αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Οι τρεις chef θα λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις γαστρονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται φέτος στο καλάθι τροφίμων του Thessaloniki Foοd Festival προέρχονται από τους παραγωγούς: «Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου», «Chef Stories», «Ellion», «Family Farms», «Kafe Passion», «Kourellas», «Mega Ostrakon», «Meli Milo», «Ο Μικρός Καλλιεργητής», «Beekeeper Family Papadopoulos», «Λουκούμια Παπαδόπουλος», «Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Προφήτης Ηλίας», «Salt Odyssey», «Αγροτικός Συνεταιρισμός Α’ Χαλάστρας» και «Κεχρής».