Ευθεία επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, αν και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, εξαπέλυσε σήμερα ο, επίσης υποψήφιος δήμαρχος, με την παράταξη Θεσσαλονίκη Θετικά, Μάκης Κυριζίδης.


Ο κ. Κυριζίδης, ο οποίος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να συγκεντρώνει περίπου 2%,  έστρεψε την πλάτη και στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης το 2014: Έκανε λόγο για κομματικά ιερατεία στην Αθήνα, "χτυπώντας" έτσι τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη -αν και δεν τον κατονόμασε. Είπε πως αυτά τα ιερατεία αποφασίζουν ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος σε κάθε πόλη χωρίς να έχουν δει προγράμματα και θέσεις και κατήγγειλε παλαιοκομματικές τακτικές, όπως απειλές για διαγραφές στελεχών και λάσπη εναντίον ανεξαρτήτων υποψηφίων και συνδυασμών -σε μια, σαφέστατη, προσπάθεια, να προκαλέσει κάποια αντίδραση εναντίον του.

Υποστήριξε ότι ο κ. Ταχιάος εδώ και χρόνια δεν υπάρχει πουθενά στη ΝΔ, δεν είπε ποτέ ότι τον ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη και δεν εξέφρασε συγκεκριμένες θέσεις για την πόλη πριν πάρει το χρίσμα. «Αυτός που μας έλεγε ακροδεξιούς και φασίστες, τώρα μας αποκαλεί αντάρτες και αντιφρονούντες», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι ο κ. Ταχιάος ήταν ο λόγος που η ΝΔ έχασε τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2010 (τότε ο νυν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη). Ανακάτεψε, μάλιστα, σε αυτήν την ευθεία επίθεση και δυο νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον Σταύρο Καλαφάτη, με την ομάδα του οποίου εκλέχθηκε, το 2014, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τον Κώστα Γκιουλέκα (το 2010 ήταν υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος).

«Κάποιους το παρελθόν τους τούς στοιχειώνει και εμείς δεν ξεχάσαμε το παρελθόν. Όταν εγώ έδινα μάχες στο πλευρό του κ. Γκιουλέκα, ο κ. Ταχιάος στήριζε επίσημα Μπουτάρη με αποτέλεσμα την ήττα του κ. Γκιουλέκα για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το ίδιο έκανε και την επόμενη χρονιά όταν όλοι είμαστε στο πλευρό του κ. Καλαφάτη. Σήμερα μιλάει για συνέχιση της διοίκησης Μπουτάρη. Θεωρεί, αντίθετα με εμάς και με ό,τι παρουσιάζει η εικόνα της πόλης, επιτυχημένη την καταστροφική διοίκηση Μπουτάρη;», αναρωτήθηκε.