Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι το μεγάλο αγκάθι -κι αυτό που συζητά ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της Κομισιόν, στην επίσκεψή του στην Αθήνα.


Αν και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τους δανειστές, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί «μονομερή ενέργεια» η κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου. Μάλιστα, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο (φωτογραφία πάνω) μιλώντας σήμερα Τετάρτη 20 / 3/ 2019 σε συνέδριο στην Αθήνα επιβεβαίωσε τη σημαντική απόσταση που εξακολουθεί να χωρίζει κυβέρνηση και θεσμούς στο θέμα του διαδόχου πλαισίου του νόμου Κατσέλη.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά από περίπλοκα τεχνικά θέματα», ανέφερε ο κ. Κοστέλο για τον νέο νόμο Κατσέλη και πρόσθεσε: «Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη το δημοσιονομικό κόστος. Το νέο πλαίσιο θα κοστίσει στον προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ φέτος και 200 εκατ. ευρώ του χρόνου, φθάνοντας συνολικά τα 800 εκατ. ευρώ έως το 2022. Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε λύση, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Εργαζόμαστε για έγκαιρη ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου», ανέφερε ο κ. Κοστέλο.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή, την Παρασκευή, όπως διαρρέει με νον πέιπερ.