Πρωτοβουλία των φοιτητών του ΑΠΘ για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο.


Ειδικότερα, η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών του Πανεπιστημίου δημιούργησε μία φόρμα έτσι ώστε ο κάθε φοιτητής, καθηγητής, εργαζόμενος του Πανεπιστημίου αλλά και πολίτης να μπορεί να κοινοποιήσει στην επιτροπή κατά των Ναρκωτικών ένα περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψη του με στόχο την ενημέρωση σε τακτική βάση, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Αστυνομίας.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ “εξακολουθεί να υφίσταται και δεν πρόκειται να λυθεί -αντιθέτως, θα επιδεινωθεί εκ νέου- εφόσον δεν εδραιωθεί σε όλους η πεποίθηση πως δεν είναι δυνατόν μέσα στο προαύλιο ενός σχολείου να πωλούνται ναρκωτικά. Η πίεση πρέπει να είναι συνεχής ώστε να μην επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση”.


Στην πλατφόρμα, ο κάθε ένας μπορεί να αναφέρει μέρα, ώρα και σημείο όπου έγινε αυτόπτης μάρτυρας εμπορίας ναρκωτικών. Τα μέλη της ομάδας θα συλλέγουν και θα ταξινομούν τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα τις προωθούν στους αρμόδιους.


"“Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στην υποβάθμιση του πανεπιστημίου και στον κίνδυνο που απειλεί τη νέα γενιά”, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: “Βοηθήστε την φωνή μας να ακουστεί!» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ».


Δείτε την ανάρτηση στο Facebook: