Υπό το φόβο αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκπονήσει σχέδιο με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και προληπτικές προσαγωγές .


Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία χθες  χθες στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της Αθήνας, όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές στελεχών της Λαϊκής Ενότητας επειδή έκαναν το… έγκλημα να μοιράζουν  φυλλάδια. Στην άλλη άκρη του κόσμου, στη μακρινή Μελβούρνη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος γινόταν δέκτης άγριων αποδοκιμασιών. Και όλα αυτά με φόντο το «Μακεδονικό» και τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία πάνω από 7 στους 10 πολίτες έχουν αρνητική άποψη.

Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα

Για την στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα υπάρχουν περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας 1.600 αστυνομικοί με στόχο να αποτρέψουν την εκδήλωση αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών. Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν εξετάσει… ενδεχόμενο επίθεσης με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές, προσπάθεια κάποιων να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό, ή ακόμη και παρέμβασης ατόμων που θα έχουν ντυθεί τσολιάδες (!) προκειμένου να παρεισφρήσουν στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη πιθανή είναι η εκδήλωση επεισοδίων στις παρελάσεις της Πέλλας, της Κατερίνης, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, και άλλων πόλεων της βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα με φωτογραφίες μεμονομένων ατόμων και ομάδων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Από το in.gr