[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τέλος στο πάρκινγκ της πλατείας ΕλευθερίαςΈκλεισε από σήμερα ο χώρος του υπαίθριου πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα έργα ανάπλασης που θα μετατρέψουν την περιοχή σε τόπο μνήμης και πάρκο αναψυχής.


Ο ιδιοκτήτης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και άδειασε το πάρκινγκ από τα αυτοκίνητα, μετά την πρόσφατη απόφαση διοικητικής αποβολής που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να αρχίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τις εργασίες για την ανάπλαση - επιφανειακή διαμόρφωση και βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Ελευθερίας, με συνολικό εμβαδόν 10 στρεμμάτων. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από εθνικούς πόρους, ενώ η συμβατική διάρκεια του έργου ορίζεται σε 12 μήνες. 

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λάβρος ο Ζέρβας κατά του παρεμπορίου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]