Μπήκε, επιτέλους, στην δεύτερη ψηφιακή εποχή ο δήμος Θερμαϊκού αφού παρουσίασε, σήμερα, την νέα ιστοσελίδα του.


Η ιστοσελίδα είναι όμορφη ως προς το γραφιστικό κομμάτι, δείχνει καλές προθέσεις, όμως κρύβει μια... βαθιά απογοήτευση για τους χρήστες που έχουν σχέση με το Διαδίκτυο, καθώς διαπιστώνει κανείς ότι η μοναδική σύνδεση με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι η παλιά γνώριμη σελίδα του δήμου στο Facebook. Δεν υπάρχει σύνδεση και λογαριασμός στο Τουίτερ ούτε, πολύ περισσότερο, λογαριασμός στο Ίνσταγκραμ που είναι το κοινωνικό δίκτυο των νέων ανθρώπων.

Η ανεύρεση δελτίων τύπου και ανακοινώσεων είναι λίγο... μπελαλίδικη, αφού ακολουθεί τη λογική της ιστοσελίδας του δήμου Θεσσαλονίκης(αν και δεν είναι της ίδιας εταιρίας) , χωρίς "καθαρές" κατηγορίες, αλλά με ονομασίες όπως "επιχειρώ στο δήμο Θερμαϊκού" ή " "ζω στο δήμο Θερμαϊκού", που θέλει... μαντικές ικανότητες από έναν αρχάριο χρήστη (ή μεγαλύτερης ηλικίας) για να καταλάβει τι "κρύβεται" κάτω από τις λέξεις.

Είναι, πάντως, μια συγκινητική προσπάθεια που, όσον αφορά την φιλικότητά της, την οποία διαφημίζει το δελτίο Τύπου του δήμου, θα φανεί από τη συχνότητα χρήσης και τις πληροφορίες που θα προσφέρει στον πολίτη. Επίσης είναι σε καλό δρόμο για να προσφέρει, κάποτε, πραγματικές διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως η υποβολή αιτήσεων, ή η έκδοση βεβαιώσεων, κάτι, βέβαια, στο οποίο είναι πίσω όλοι οι δήμοι της χώρας -και όλη η... χώρα θα λέγαμε.

To δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το δήμο, δεν δίνει πληροφορίες για το κόστος της και για το χρόνο περάτωσης του έργου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι οι σελιδοδείκτες δεν τη θεωρούν ασφαλή τοποθεσία.

Όλα αυτά, βέβαια, μικρή σημασία έχουν μπροστά στην ενημέρωση της νέας ιστοσελίδας, η οποία απαιτεί χέρια και... εργατοώρες. Η όποια χρησιμότητά της θα κριθεί από τους δημότες που θα αναζητούν πληροφορίες σ' αυτήν.

Δείτε τη νέα ιστοσελίδα του δήμου Θερμαϊκού με κλικ εδώ.