Άνοιξε ο δρόμος για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, όχι μόνον για να μπει στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης, αλλά και για να εκλεγεί, αφού μία υποψηφιότητα που έπαιζε “γερά”, αυτή της Μαρίας Σπυράκη, δεν υπάρχει πλέον!



Η, έως σήμερα, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, θα είναι εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές . Την απόφαση αυτή έλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιβραβεύοντάς την –όπως διέρρευσε από την Πειραιώς-  για την πρόσφατη ανάδειξή της ως καλύτερης ευρωβουλευτού της χρονιάς στο πεδίο Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.


Βέβαια, με αυτήν την ενέργειά του, ο Κυράκος Μητσοτάκης άνοιξε, ουσιαστικά, το δρόμο της εκλογής για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δεν έκρυψε ποτέ τον διακαή του πόθο να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, είχε ακουστεί σε γνωστή παρέα Θεσσαλονικέων, που… άλλαξε στέκι (καφέ) πριν λίγο καιρό, είχε ακουστεί να λέει, όταν του επισήμαναν ότι δεν κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη πως “και άλλοι δεν κατάγονται από εδώ, αλλά ‘παίζουν’ δυνατά για την Α Θεσσαλονίκης” (σ.σ. είναι γνωστό ότι η καταγωγή της κ. Σπυράκη είναι από τη Θεσσαλία.


Υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Παπαμιμίκου είχαν εκφραστεί πρόεδροι των ΝΟΔΕ, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί, για το λόγο αυτό και τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης, Τάσο Σπηλιόπουλο και του είχαν εκφράσει την επιθυμία τους –σε τόνο που έδειχνε πως αγαπούσαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή Παπαμιμίμου στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης. Πλέον, ο δρόμος άνοιξε και, αν υπολογίσει κανείς, ότι στο παιχνίδι των σταυρών προηγούνται, φυσικά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που, παραδοσιακά κρατά την έδρα της Α Θεσσαλονίκης, οι, ήδη εκλεγμένοι Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας κι Έλενα Ράπτη, καθώς η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, οι θέσεις αυξάνονται με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να φαίνεται φαβορί γι αυτήν την πέμπτη έδρα, την οποία πολλοί έσπευδαν να “δώσουν” στη Μαρία Σπυράκη.


Κι ένα παρεπόμενο της παρουσίας της κ. Σπυράκη στο ευρωψηφοδέλτιο! Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη, καθώς, επειδή η εκλογή στην ευρωβουλή απαιτεί σταυρό, να μην θεωρείται ανφέρ από τους συνυποψηφίους της, η συνεχής προβολή της κ. Σπυράκη από την τηλεόραση λόγω θέσης. Για την ίδια θέση είχε ακουστεί το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος, όμως, επιμένει να δοκιμαστεί στο κυνήγι της ψήφου στην Β Αθήνας.