Πέντε ρομά, μέλη πολυμελούς συμμορίας διαρρηκτών, συνέλαβαν, μετά από πολύμηνη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, έκαναν έφοδο στα σπίτια τους σε Δενδροπόταμο, Ευκαρπία, Διαβατά, Εύοσμο και Νικόπολη. Συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 25, 26, 23, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Νοεμβρίου 2018 έως τέλη Φεβρουαρίου 2019 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, διέρρηξαν 16 σπίτια, οχήματα, αποθήκες πολυκατοικιών κι έκλεψαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.430 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα κ.α.. Οι αστυνομικοί βρήκαν κάποια από τα κλοπιμαία, μαζί με απομίμηση πιστολιού καθώς και μικροποσότητες κάνναβης.



Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις.