Ξεσηκώθηκε σάλος από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση που… δε θυμόταν τους νεκρούς της Μαρφίν!



“Δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Αντίθετα, θυμήθηκε κι αναφέρθηκε σε βαρύ τραυματισμό στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από αστυνομικούς (έχασε την ακοή του από βομβίδα κρότου – λάμψης).


Πρόσθεσε ότι “στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά από τις συγκρούσεις στο δρόμο”…


Η απάντηση της ΝΔ


Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση, προχώρησε σε ανακοίνωση καταδικάζοντας τες. «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Αντιδράσεις από τους αστυνομικούς


«Η δήλωση του κ. Κυρίτση  έχει προκαλέσει οργή σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν δεχθεί χιλιάδες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διαδηλώσεων ακόμα και στα γήπεδα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.


«Δυστυχώς ο κ. Κυρίτσης έχει επιλεκτική μνήμη αφού ξέχασε τα θύματα της Μαρφιν όπου οι νεκροί ήταν αιτία επίθεσης από βόμβες μολότοφ» σημειώνει.


«Το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και εκφράζουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Τι θέλει να μας πει; ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός για να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαϊρίδης.