Διακοπή του πρωταθλήματος και η συζήτηση στην οικογένεια του ΠΑΟΚ περιστρέφεται στην κατασκευή του νέου γηπέδου, που δεν φεύγει ποτέ από την ατζέντα.

Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη

Όποιος από εσάς παρακολουθεί το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, άρα έχει μελετήσει και την πορεία ομάδων που κατασκεύασαν νέο γήπεδο, γνωρίζει πώς τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτή τους την απόφαση είναι τεράστια, και δεν είναι μόνο οικονομικά. Μιλάμε για ένα πρότζεκτ τεράστιας σημασίας, που αναφορικά με τον ΠΑΟΚ μόνο ένας επιχειρηματίας της κλάσεως του Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσε να υλοποιήσει.
Κύριοι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το νέο γήπεδο, με τις τάσεις της νέας ποδοσφαιρικής εποχή θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να αλλάξει επίπεδο, να ενισχύσει το πρεστίζ και τις προοπτικές της, να εκτοξεύσει το brad name του συλλόγου, να φέρει ευκολότερα τον κόσμο κοντά της κυρίως αυτούς εκτός Θεσσαλονίκης, να αναπτύξει σε βαθμό που έως τώρα δεν μπορούσε την εμπορική δραστηριότητα και φυσικά να εισπράξει ως αποτέλεσμα όλων αυτών την αγωνιστική εκτόξευση.
Με δεδομένη την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ εντός του αγωνιστικού χώρου με μια ομάδα που δείχνει πλήρης σε όλες τις γραμμές, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται αλλού. Σε θέματα που αναδεικνύουν ένα σύλλογο. Και το γήπεδο βέβαια που καθημερινά συζητείται από τους οπαδούς του συλλόγου είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Ένας επιχειρηματίας της κλάσεως του Ιβάν Σαββίδη, γνωρίζει και κυρίως αντιλαμβάνεται ότι κάνοντας το νέο γήπεδο στην Τούμπα, εκτός από τον συμβολισμό και την διατήρηση όλων εκείνων των συναισθημάτων που υπάρχουν από τον κόσμο για την ιστορική έδρα της ομάδας, καθιστά αυτομάτως ως σημείο αναφοράς την περιοχή. και φυσικά της πόλης.
Αλλά πάνω από όλα βρίσκεται το συναίσθημα, η ιστορία του γηπέδου, οι μεγάλες νύχτες, εκεί άλλωστε γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων, εκεί γράφτηκαν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί θρύλοι και μύθοι του Πανθεσσαλονικιου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών. Σε αυτό το γήπεδο παρέλασαν και κλώτσησαν την στρογγυλή Θεά παίκτες, όπως ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα, ο Καρέκα, ο Πόλστερ, ο Χααν και τόσοι ακόμη. Λογικό το να υπάρχει τόσο συναίσθημα και τόσο πάθος των οπαδών με το συγκεκριμένο γήπεδο. Άρα πολύ σωστά ο Σαββίδης, και γενικότερα η οικογένεια του ΠΑΟΚ έμεινε πιστή στο πλάνο της νέας Τούμπας.
Πέρα από αυτά υπάρχουν και θέματα της καθημερινότητας της περιοχής, που θα επηρεαστούν από το νέο γήπεδο. Η αναβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένη, όπως και οι νέες ευκαιρίες που θα προκύψουν. , θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Από όποια πλευρά κι αν δει κάποιος το νέο γηπεδο , θα συμφωνήσει ότι μόνο κέρδος μπορεί να υπάρχει για την ομάδα, τον κόσμο της, την περιοχή, αλλά και τον επενδυτή ο οποίος αναλαμβάνει το κόστος ενός πρότζεκτ σαν κι αυτό, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μεγάλο…
Και κάτι τελευταίο. Ο Ιβάν Σαββίδης ξαναγράφει την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου που ετοιμάζεται να αλλάξει επίπεδο και να εκτοξευτεί στην στρατόσφαιρα…Δεν ειναι το ντάμπλ που έρχεται. Από μόνο του μπορεί να λέει και κυρίως να σημαίνει πολλά, αλλά το νέο γήπεδο θα αλλάξει οριστικά επίπεδο τον ΠΑΟΚ.
 ΣΣ1
Για την νίκη στο Αγρίνιο και το εκπληκτικό τέρμα του Βιερίνια τι να πεις. Δεν υπάρχουν λέξεις.
ΣΣ2
Το μόνο που μένει να δούμε από την ΚΕΔ ειναι τον Κομίνη στην Ξάνθη.