Δυο δεκάλεπτα –τα τελευταία- ήταν ντέρμπι το παιχνίδι μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Α1, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Ήταν τα δεκάλεπτα που ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του, σε μια προσπάθεια να περάσει μπροστά στο σκορ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους, που έχασαν με 58-62…



Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μπροστά στο σκορ συνεχώς, εκτός από ένα σημείο της 3ης περιόδου, όταν ο Άρης πέρασε μπροστά με έναν πόντο. Ένα τρίποντο του Χάτσερ κι ένα του Γκος έκαναν τη διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενου και η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παπαθεοδώρου να “τσεπώνει” το ροζ φύλλο αγώνα…


Το σημείο της υπεροχής του ΠΑΟΚ ήταν οι πολλές επιλογές από τον πάγκο. Σε ένα ντέρμπι είναι η φθορά των παικτών που μετράει κι εκεί ο Δικέφαλος είχε το πάνω χέρι.


Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο πλευρές, με τον Άρη να σέρνει πρώτος, αρχικά, το χορό, αλλά στην 3η περίοδο ο ΠΑΟΚ έκανε… ό,τι περνούσε από το χέρι του για να συναγωνιστεί τους γηπεδούχους. Και τα κατάφερε.


Στο τέλος, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την ψυχραιμία και την ποιότητα, να πάρει τη νίκη, παρά το ότι 3.500 φίλαθλοι στις εξέδρες είχαν δημιουργήσει μια φλογερή ατμόσφαιρα υπέρ του Άρη.


Πλέον ο Άρης αγωνιά για το ποιο παιχνίδι θα κερδίσει ώστε να ξεκολλήσει από το βυθό της βαθμολογίας και να μην κινδυνεύει, ενώ ο ΠΑΟΚ κάνει σχέδια για την τετράδα.


Tα δεκάλεπτα: 11-19, 31-40, 45-46, 58-62


Άρης: Jones 9, Kyser 4, Τολιόπουλος 13 (4), Μποχωρίδης 12 (1), Φλιώνης, Bell, Dallo 5 (1), Χρηστίδης 2, McGhee 6, Harris 5 (1)


ΠΑΟΚ: Jefferson 4, Χρυσικόπουλος 7, Σχίζας, Κόνιαρης 8 (1), Tepic 9 (1), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 5 (1), Hatcher 11 (2), Garrett 2, Goss 8 (1)