«Είχαμε εξηγήσει τα πάντα για τα ηλεκτρικά πατίνια». Αυτό απαντά η εταιρεία που έφερε στη Θεσσαλονίκη τη νέα μόδα, τα ηλεκτρικά πατίνια, όπως επισημαίνει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Γιώργου Καλίνη, η εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης.


Η εφημερίδα δημοσιεύει αποκλειστικές δηλώσεις από τον Διευθυντή Κυβερνητικών Σχέσεων της εταιρείας των ηλεκτρικών πατινιών Lime, Alessandro Tommasi.

«Πριν ανακοινώσουμε τη δράση της εταιρείας Lime στην Θεσσαλονίκη συμμετείχαμε σε αρκετές συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη και την ομάδα του και εξηγήσαμε λεπτομερώς τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Η Lime έγινε ευπρόσδεκτη από τις τοπικές αρχές στην πόλη και η Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε επισήμως ως η πρώτη Μεσογειακή πόλη που δραστηριοποιείται η Lime», εξηγεί και συμπληρώνει:

«Όπως και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη δεν υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Όπως έχουμε δηλώσει, είμαστε διατεθειμένοι και με χαρά θα συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές και την Κυβέρνηση για να συνεισφέρουμε στην δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για τα ηλεκτρικά πατίνια. Αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να λάβει υπόψη την εμπειρία των χρηστών και την ανάγκη των πόλεων να είναι περισσότερο φιλικές προς τα δίτροχα οχήματα που πραγματοποιούν διαδρομές με χαμηλές ταχύτητες».

Όπως επισημαίνει η τροχαία, έως ότου υπάρξει ειδικό θεσμικό πλαίσιο, οι επιβάτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί ως ένα μέσο μεταφοράς «ανάμεσα» στο ηλεκτρονικό ποδήλατο και το μοτοποδήλατο, διατρέχει όλους τους κινδύνους όπως και μια μηχανή, ενώ προκύπτει και ζήτημα για απόκτηση ηλεκτρικού πατινιού από ενήλικες χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις.

Η τροχαία έχει, ήδη, ενημερώσει το υπεύθυνο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.