Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία, κατάφεραν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εξάρθρωσαν συμμορία  τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.



Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 53, 33, 24 και 23 ετών, που είχαν αναλάβει να φέρνουν στην Ελλάδα και να διακινούν στις “πιάτσες” των τοξικομανών τα ναρκωτικά. Όσον αφορά τον “εγκέφαλο” του κυκλώματος, είναι 34χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος έδωσε τη διαταγή στους  τέσσερις συλληφθέντες να φέρουν στη χώρα μας και να διακινήσουν στη Θεσσαλονίκη, 70 κιλά και 786 γραμμάρια χασίς. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Κοζάνης και Καστοριάς και αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, εντόπισαν τους τέσσερις άντρες σε δασώδη περιοχή κοντά στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής. Τους ακινητοποίησαν και βρήκαν 68 δέματα με το χασίς, που μετέφεραν.


Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν μέρος της αμοιβής τους για τη μεταφορά του χασίς, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, πτυσσόμενο μαχαίρι και εργαλείο για την κοπή συρμάτων.

 

Οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και παραβάσεων των Νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», «περί αλλοδαπών» και «περί όπλων».


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.


Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.