Κοντά στην πρόκριση στα πλέι-οφ της Α1 πόλο των ανδρών βρίσκεται ο Εθνικός, μετά τη νίκη του με 11-10 επί του ΠΑΟΚ στον Πειραιά, στο σημαντικότερο ματς της 20ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό, αν και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 9-4 στις αρχές της τρίτης.

Ο ΠΑΟΚ με σερί 4-0 μείωσε σε 9-8 και το ματς μετατράπηκε σε... θρίλερ.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ένα γκολ του Φώσκολου κι ένα του Λιαπάκη «σφράγισαν» τη νίκη του Εθνικού, ο οποίος δεν είχε προπονητή στον πάγκο, καθώς στον προηγούμενο αγώνα με το Παλαιό Φάληρο είχαν αποβληθεί τόσο ο Φάνης Κουντουδιός όσο και ο συνεργάτης του, Νίκος Βενετόπουλος, αλλά και ο έφορος Μάρκο Μίσιτς (οδηγίες έδινε ο αρχηγός Πέτρος Πρωτοψάλτης).

Έτσι ο Εθνικός ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς, ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό τον αντίπαλό του και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση μιας θέσης μέσα στην τελική εξάδα. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, ευνοούνται και σε πιθανή τελική ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, καθώς είχαν χάσει στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλονίκη 9-8.

Πλέον ο ΠΑΟΚ περιμένει το αποτέλεσμα του ματς του Υδραϊκού με τη Βουλιαγμένη, που γίνεται αυτήν την ώρα, ώστε να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής στο γκρουπ των ομάδων που προκρίνονται στα πλέι οφ, αφού πριν τον αγώνα με τον Εθνικό ήταν 2 βαθμούς πάνω στη βαθμολογία από την ομάδα του Πειραιά και ισόβαθμος με την ομάδα της Ύδρας.

Οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 1-4, 2-2.

Εθνικός Πειραιά: Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής 2, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης, Φώσκολος 3, Μπεριστιάνος 2, Μαθιόπουλος, Βαλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας 2, Ζάτοβιτς 3, Κόχειλας, Κουλούρης 1, Νάνος, Κεχαλάρης 1, Καρούντζος 1, Παυλίδης Χ., Βοζίκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Παπαδομανωλάκης.