[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Επίθεση ΚΕΔΕ στον Αλέξη Χαρίτση για τις αλλαγές στις εκλογές«Κατάλογο διευθετήσεων εν όψει εκλογών» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου Χαρίτση για τις αλλαγές στις εκλογές.

Σε σχετική επιστολή του, προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την οποία συνοδεύει από αναλυτικό μακροσκελές υπόμνημα με τις σχετικές θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου, ο κ. Πατούλης επικρίνει την κυβέρνηση σχετικά με το χρόνο κατάθεσης του σχεδίου νόμου.

«Δεν είναι δυνατόν, μόλις δύο μήνες πριν, να μην γνωρίζουμε πώς θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και να προωθείται επανασχεδιασμός των ορίων των Δήμων ερήμην των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης», αναφέρει.

Ακόμη επισημαίνει ότι «οι τροποποιήσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ακυβερνησίας των Δήμων που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα» και ζητά από τα μέλη του κοινοβουλίου να λάβουν υπόψη τους τις θέσεις της ΚΕΔΕ.

«Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι, έχουν δεχθεί απανωτά χτυπήματα από το Κεντρικό Κράτος, από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης μέχρι τη θεσμική υποβάθμιση του θεσμού μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις απόψεις μας».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρεται σε διάταξη που σχετίζεται με τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις κατανομές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και επισημαίνει «ότι σε περίπτωση που επηρεαστεί το ύψος των ΚΑΠ από τα νέα πληθυσμιακά κριτήρια, αυτό θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στους μικρούς Δήμους».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]