Με δυο γκολ από τα αποδυτήρια, ένα στο κάθε ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ, αν και, πάλι, έπαιζε για αρκετό χρονικό διάστημα, με δέκα, πήρε άλλο ένα ντέρμπι στην Αθήνα (αυτό με τον Παναθηναϊκό) και συνεχίζει τον καλπασμό προς το πρωτάθλημα.


Πρώτα χτύπησε ο Μαουρίτσιο. Με το που άρχισε ο αγώνας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, η μπάλα έφθασε στο απέναντι δοκάρι κι εκεί ο Βραζιλιάνος την έσπρωξε, από απόσταση αναπνοής, στα δίχτυα για το 0-1.

Έπειτα χτύπησε ο Τζαμπά. Εκμεταλλεύτηκε μια πάσα στον Μπίσεσβαρ που "έσπασε" σε αμυντικό και, από διαγώνια αριστερή θέση, με ωραίο πλασέ, ανάμεσα από δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, έκανε το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ. Μία με τον Ενρίκε, όταν με τον Άκπομ και τον Κρέσπο, έβαλαν στη μέση έναν αμυντικό, αλλά ο πρώτος έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ από το οριζόντιο του Μπάρκα. Και μια δεύτερη με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, όταν από το ύψος του πέναλτι, με αμυντικούς μπροστά του, έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας με ωραία εκτίναξη.

Και ο Παναθηναϊκός; Αντέδρασε και στα δύο ημίχρονα, προς το τέλος. Έπεσε, όμως, πάνω σε μια πολύ καλά στημένη άμυνα και, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα, μετά την αποβολή του Τζαμπά στο 71, είχε κάποια καλά σουτ έξω από την περιοχή, αλλά έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη που, ειδικά σε ένα σουτ του Ινσούα, κατέβασε ρολά.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Ζαμπά, ο... Πασχαλάκης, ο Άκπομ (που παίζει μποξ του μποξ) κι ο Βιερίνια, ενώ από τον Παναθηναϊκό ο Ινσούα.

Με λάθη η διαιτησία του Κέλετ, καθώς έπρεπε να ΄χει δείξει κίτρινη στους Μαυρομάτη (για επικίνδυνο τάκλιν στον Λημνιό), καθώς και δεύτερη κίτρινη στον Γιόχανσον (για τάκλιν στιλ... αμέρικαν φούτμπολ στον Βιερίνια). Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλη φάση, για να τη χάσει. Όσο για τις φωνές του πάγκου του Παναθηναϊκού για φάουλ στο Διούδη στο πρώτο γκολ, είναι παντελώς άδικες, αφού ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού πηδάει, εκτός χρόνου, χωρίς να τον ακουμπά κανείς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Γκολ: 2' Μαουρίσιο, 47' Λέο Ζαμπά

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ Βοηθοί: Λαρς Χούμελγκααρντ, Χάινε Σόρενσεν
Κίτρινες: 49' Γιόχανσον, 57' Εμμανουηλίδης / -
Κόκκινες: - / 71' Ζαμπά

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης - Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης - Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69' Δώνης), Ινσούα- Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Πέντρο Ενρίκε) - Μαουρίσιο, Σάχοβ (77' Γιαννούλης) - Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70' Σέρζιο Ολιβέιρα), Ζαμπά- Άκπομ.