Μύλος με το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. Αντιπαραθέσεις και καταγγελίες για τον πιο σημαντικό σταθμό του Μετρό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.


Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γ. Μυλόπουλος τόνισε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020 στη βασική του γραμμή και αρχές του 2021 θα συνδεθεί με την Καλαμαριά. Σε ότι αφορά τον σταθμό της Βενιζέλου, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως υπάρχουν οι μελέτες, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και πως ο σταθμός θα είναι έτοιμο το 2023.

Μέχρι τότε η βασική γραμμή θα λειτουργεί κανονικά μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό χωρίς να σταματά στη Βενιζέλου.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρξει τελικά σταθμός του μετρό στη Βενιζέλου, ο κ. Μυλόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

«Ο κ. Μυλόπουλος λέει ψέματα» δήλωσε στο ΡΘ ο πρώην γ.γ δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για το σταθμό της Βενιζέλου και όπως είπε αυτό το ξέρει και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Εκτίμησε μάλιστα πως τελικά δεν θα υπάρξει ο σταθμός στη Βενιζέλου. "Το αρχαία και μετρό θα γίνει ούτε αρχαία ούτε μετρό" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις εργασίες που αναφέρθηκε ο κ. Μυλόπουλος και οι οποίες εκτελούνται αυτή την περίοδο ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι είναι εργασίες που αφορούν την αρχική εργολαβία και αφορούν την οροφή του σταθμού.

Αυτή τη στιγμή τα αρχαία έχουν καταχωθεί κατήγγειλε ο κ. Σιμόπουλος ενώ όπως είπε ενα μέρος τους έχει αποσπαστεί και βρίσκεται σε αποθήκες στο Καλοχώρι.

Από το rthess.gr