Αφού έδωσε την… ευχή του στον Γιώργο Ορφανό, αφού εξέφρασε την ελπίδα του να συγκεντρώσει ο Σπύρος Βούγιας ποσοστό που να τον βάζει στον δεύτερο γύρο, τώρα ήρθε η ώρα να στηρίξει και τον… προερχόμενο από την Πρωτοβουλία Π. Λεκάκη. Ο λόγος για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.



Εξερχόμενος από το κινηματοθέατρο "Ολύμπιον" ο κ. Μπουταρης, δήλωσε: "Η παρουσία μου εκτός από συναισθηματική είναι και ουσιαστική. Στηρίζω αυτή την παράταξη που έχει βγει από τα σπλάχνα της Πρωτοβουλίας. Όπως είπε και ο Πέτρος Λεκάκης υπάρχει γνώση πως λειτουργεί ο δήμος, ποια είναι τα πρόβληματα και βέβαια το κυριότερο απ’ όλα έχουν διάθεση να συνεχίσουν να κάνουν δουλειά".


Πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, πως "αυτό για μένα είναι εξαιρετική επιβεβαίωση της επιτυχίας της Πρωτοβουλίας η οποία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ κόμμα για να μαζέψει κόσμο και να έχει αυστηρές διαδικασίες. Κάποιοι πήγαν σε άλλον υποψήφιο, αλλά η βασική ομάδα της Πρωτοβουλίας συνεχίζει και διεκδικεί το δήμο. Προφανώς με το σύστημα που υπάρχει είναι απαραίτητες οι συνεργασίες. Η "Θεσσαλονίκη Πρώτη" τώρα θα πάρει την προσωπικότητα των ανθρώπων που είναι μπροστά. Κάθε καινούργια κατάσταση έχει άλλες προσωπικότητες, αλλά όλα αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει με την αντίληψη της Πρωτοβουλίας".