Την πεποίθηση ότι η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας θα αποτελεί από το 2020 τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε μαζί με τη σύζυγό του, Μερόπη, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι του χρόνου θα γιορτάσει στο δημαρχιακό μέγαρο, μαζί με τους Θεσσαλονικείς, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
«Όσα γράφτηκαν στη διάρκεια των αιώνων για τις γυναίκες εκφράζουν την απεριόριστη εκτίμηση όλων. Μεταξύ αυτών θα αναφέρω ότι υπάρχουν δυο δυνάμεις στο κόσμο αυτό: η πένα και το σπαθί, με μεγάλη αντιπαλότητα και ανταγωνισμό μεταξύ τους. Υπάρχει μια τρίτη δύναμη που είναι η πιο δυνατή και από τις δυο, η γυναίκα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ορφανός.
Τον πολυσχιδή και πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας σήμερα παρουσίασαν η επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της MLS Innovation Inc,Βίκυ Ζαχαριάδου – Καματάκη, η επαγγελματίας αθλήτρια πετοσφαίρισης, Εύα Χαντάβα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Χατζημελετίου και η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, Σίσσυ Χρηστίδου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό αποφθέγματα μεγάλων γυναικών.