«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω, αλλά για να ενώσω. Το προσωπικό συμφέρον του καθενός δεν είναι το κυρίαρχο στην πόλη». Το μήνυμα ότι ο συγκερασμός απόψεων και η συνεργασία στο δήμο αποτελούν τη βάση για να αλλάξει η ροή της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «θα ήταν πολύ θετικό να υπάρξουν συνεργασίες πριν από την εκλογική διαδικασία, Πρέπει εκ των προτέρων να προετοιμάζουμε το μέλλον. Να βάλουμε το εγώ μας κάτω, να βρούμε εκείνα που μας ενώνουν».

Ο Γιώργος Ορφανός επανέλαβε την πεποίθησή του ότι τα κόμματα πρέπει να στέκονται μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει παρατάξεις και επικεφαλής υποψήφιο, ο οποίος δεν μπορεί να παίρνει άδεια από τα κόμματα, για το τι θα κάνει στο δήμο.
«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Όσο τους αγνοούμε, υποχωρούμε ως κοινωνία σε αυτό που διεκδικούμε. Στην τοπική αυτοδιοίκηση τα κόμματα μπορούν να προτείνουν, αλλά οι πολίτες επιλέγουν. Είμαι ένα στέλεχος που πέρασε για δεκαετίες από τη Νέα Δημοκρατία. Είχα υψηλές θέσεις και διετέλεσα δύο φορές υπουργός. Πέρασα για δώδεκα χρόνια από τα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, Όλα αυτά τα έλεγα από τότε», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Για την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός υπογράμμισε ότι «θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη βοήθειας από όλους. Κατεβαίνω, γιατί οι πολίτες με κάλεσαν κι εγώ ανταποκρίθηκα. Αυτοί θα μου αναθέσουν το ρόλο. Είμαι έτοιμος για κάθε ρόλο, αλλά φιλοδοξώ ότι θα είμαι ο δήμαρχος».

Σημείωσε ακόμα ότι στους στόχους του περιλαμβάνεται η διοργάνωση εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα στα δημοτικά διαμερίσματα, οι οποίες θα ενισχύουν αυτές που γίνονται στο κέντρο. «Θέλω να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι κάτοικοι του κέντρου.

Ο Γιώργος Ορφανός βλέπει θετικά το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, όπως αυτό παρουσιάστηκε, διότι είναι λειτουργικό και δίνει περισσότερο χώρο στους πολίτες. «Στόχος μου είναι και η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Μπορεί να γίνεις τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και σε αυτές που θα γίνουν στην έκθεση».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης και στο σταθμό Βενιζέλου, ο οποίος παρουσιάζει καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» σημείωσε ότι «από το 2014, ως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, πρότεινα να προχωρήσει το έργο του μετρό, χωρίς την ολοκλήρωση του σταθμού της Βενιζέλου στην πρώτη φάση. Δυστυχώς, χάσαμε πέντε χρόνια. Χρειαζόμαστε να λειτουργήσει το μετρό από το σιδηροδρομικό σταθμό έως τη Μίκρα και συγχρόνως να ολοκληρώσουμε το σταθμό της Βενιζέλου».