[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα ποιήματα του Γ. Σεφέρη παίρνουν ζωή στο Τελλόγλειο


Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα "Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια - Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.


Τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρο του δσ του Τελλογλείου, πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βουκουρέστι Βασίλη Παπαδόπουλο, τη γενική γραμματέα του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά και τον διευθυντή εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη Τάκη Μαυρωτά, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης.


Παρουσιάζονται έργα περισσότερων από 40 μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, χειρόγραφα, οι πρώτες εκδόσεις έργων του Σεφέρη, φωτογραφίες του ποιητή, προσωπικά του αντικείμενα, καθώς και έργα και αντικείμενα που ο ίδιος ζωγράφισε.Διάρκεια έκθεσης από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2019.

#Τελλόγλειο #έκθεση_Σεφέρη
Επαμεινώνδας Στυλιανίδης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λάβρος ο Ζέρβας κατά του παρεμπορίου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]