Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Φαίδωνας Γεωργίτσης. H κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.


Ο Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1939 και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης θα μείνει αξέχαστος, αφού ήταν το... πιο γνωστό μουστάκι της Ελλάδας, που ξυρίστηκε για τα μάτια της Ζωής Λάσκαρη. Η φράση "αυτή, μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις", έχει μείνει χαρακτηριστική και την αποδίδουμε, πλέον, ως σημείο αναφοράς, σε όποιον κάνει τα πάντα για μια γυναίκα.

Θα τον θυμόμαστε, όμως, και για την... υποτιθέμενη σκληράδα του στη "Νύχτα Γάμου", καθώς και για την τρυφερότητά του όταν αντιμετώπισε τη "μάνα" της Τζένης Καρέζη στο "Ένας Ιππότης για τη Βασούλα"... Συνελόντι ειπείν, σε ευχαριστούμε, Φαίδωνα Γεωργίτση γι αυτές τις ωραίες στιγμές που μας χάρισες...