Συνολικά 26.189 τροχονομικές παραβάσεις βεβαίωσαν οι δημοτικοί αστυνόμοι, στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.


Μάλιστα, όπως ομολογείται στην ανακοίνωση, οι έλεγχοι περιορίζονται μόνον στο κέντρο της πόλης, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 119.864 έλεγχοι (σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) όσο και στις θέσεις επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση). Ακόμη, εξετάστηκαν 1.194 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 601 τηλεφωνικές και 84 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Όσο για το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το οποίο ήρθε στην επικαιρότητα μετά τα ατυχήματα που έγιναν με πατίνια στους δρόμους της πόλης, ανακοινώθηκε ότι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 12 επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων απευθύνθηκε σε 444 μαθητές, γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 174 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως λ.χ. σε ράμπες ή σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ.

Έγιναν, ακόμη, 358 έλεγχοι σε καταστήματα, όπου διαπιστώθηκαν 123 παραβάσεις σε 110 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 19 διοικητικές κυρώσεις.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν συνολικά 65 μικτά κλιμάκια με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε., ενώ διενεργήθηκαν και 600 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν Κ.Υ.Ε. καθώς και για γενικής φύσεως ζητήματα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 396 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 719 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.