Ως τα τέλη Μαρτίου θα νομοθετηθεί το πλαίσιο για τη νέα μορφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση του Ιδρύματος με τα ΤΕΙ της Βόρειας Ελλάδας.


Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη κατά την οποία ανακοινώθηκαν, ακόμη, οι δράσεις για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στην πόλη.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ ο κ Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι η σχετική προκήρυξη θα γίνει στις 15 Μαρτίου και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας Μίλησε και για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία που θα γίνουν λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας ότι πρόκειται για μέρος της συμφωνίας και για το λόγο αυτό -όπως είπε- έχει συσταθεί ομάδα εργασίας που θα καταλήξει σε πορίσματα.

"Παράλληλα κάνουμε και όλες τις διεργασίες για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήδη τα βιβλία του Δημοτικού είναι έχουν μοιραστεί, 4.500 οι εκπαιδευτικοί πιάνουν δουλειά από το Σεπτέμβριο", είπε. Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινούν οι διαδικασίες προκήρυξης άλλων 5.250 θέσεων για το 2020 μαζί με τις νέες αλλαγές που έρχονται.

Ειδικά για το τι θα ισχύει στο Λύκειο, τόνισε: "Στην εκπαίδευση του Λυκείου θα υπάρχουν τέσσερα μαθήματα που θα τα δίνεις. Με έξι ώρες διδασκαλία το κάθε μάθημα, σου δίνει εκείνη την άνεση -στον καθηγητή αλλά και στους γονιούς- να μην αγχώνονται με το να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα".