Τζίφος με τη σύσκεψη για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων, που έγινε χθες. Κάθε εμπλεκόμενος επέμεινε στα δικά του και άκρη δε βρέθηκε: Ο Δήμος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το νέο κανονισμό, οι καταστηματάρχες επιμένουν ότι για τους ίδιους είναι... καταστροφικός.


Έντονες είναι οι αντιδράσεις μεταφορέων εταιρειών και καταστηματαρχών. Το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης τέθηκε σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου και, ήδη, στους κάθετους δρόμους προς το κέντρο, όπως η 3ης Σεπτεμβρίου, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που απαγορεύουν στα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου να εισέρχονται στην Τσιμισκή!

Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα προκαλεί προβλήματα στην τροφοδοσία και λειτουργία της αγοράς. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ηλιάδης, ζήτησε την αναστολή εφαρμογής του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων μέχρι την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από όποιο δημοτικό σχήμα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου. Την πρόταση απέρριψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος 'Έργων, Θανάσης Παππάς, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών... "στοχευμένες προτάσεις επί του νέου μέτρου"! Με άλλα λόγια, πέταξε την μπάλα στην κερκίδα...

Ο κ. Ηλιάδης εντόπισε το πρόβλημα στα φορτηγά τα οποία επιτρέπεται, πλέον, να διέρχονται από τους δρόμους του κέντρου ανά πάσα στιγμή. Καθώς οι περισσότερες εταιρίες διαθέτουν φορτηγά άνω του 1,5 τόνου, υποστήριξε πως "αν η πολιτική είναι να οδηγηθούν οι επιχειρήσεις στην αντικατάσταση των οχημάτων τους με μικρότερα, τότε θα πρέπει και να επιδοτηθούν"!

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη.

Βασικό επιχείρημα των επαγγελματιών ήταν ότι δεν κλήθηκαν σε διαβούλευση. "Αν θέλει κανείς να τηρήσει το νόμο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στερήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης από μία ομαλή εφοδιαστική λειτουργία", είπαν οι εκπρόσωποι των φορέων. Τόνισαν ότι "τα αποτελέσματα της συζήτησης είναι καταφανώς απογοητευτικά διότι ο δήμος ούτε μία από τις παρατηρήσεις των παραγωγικών φορέων δεν έλαβε υπόψη της -παρά το ότι είχαμε εκθέσει τις αντιρρήσεις μας και πριν από δυο χρόνια". Υποστήριξαν ότι, ουσιαστικά, η διοίκηση Μπουτάρη "ακολουθεί τακτική διοικητικής αποβολής" κάτι που "θα οδηγήσει μία μέρα σε μαρασμό του εμπορίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης".

Ο πρόεδρος του βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι το ωράριο "δεν έχει λογική και δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί από τις επιχειρήσεις". Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης δεν είναι τα φορτηγά αυτοκίνητα αλλά η παράνομη στάθμευση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μανώλη Βλαχογιάννη, να χαρακτηρίζει "ανόητο" το μέτρο.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας κ Πάρις Μπίλλιας. Πρότεινε. μεταξύ άλλων, να δοθεί ακόμη μία συμπληρωματική "χρονική ζώνη" για τις φορτοεκφορτώσεις κατά το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα καταστήματα. Δεν εισακούστηκε.

"Το 'δεν ρωτήθηκα' που ακούγεται μετά είναι μία κλασική μέθοδος για να μην κάνουμε τίποτα", είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς. Πρόσθεσε ότι "δεν μπορώ να προσχωρήσω (σ.σ. κρατείται η δική του έκφραση) σε αυτή την άποψη διότι υπήρξαν συναντήσεις και με τους φορείς και με το Επιμελητήριο και με την Τροχαία και με διάφορους άλλους επαγγελματίες και με τα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά, συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και, επομένως, όταν μιλάμε για μία ευνομούμενη πολιτεία με φορείς οι οποίοι πρέπει να σέβονται το ρόλο τους, πρέπει να σεβόμαστε και τις πολίτες και τις διαδικασίες. Επομένως το 'δε ρωτήθηκαν τότε' και τα λοιπά, αυτά δεν ισχύουν για μας, διότι αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά πρέπει να βλέπουμε τα πραγματικά περιστατικά"...

Τι προβλέπει το νέο ωράριο


Σύμφωνα με το ωράριο σε όλες τις οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης και για φορτηγά μέχρι 8 τόνους θα επιτρέπεται η στάση παρά το κράσπεδο για φορτοεκφόρτωση από Δευτέρα ως Παρασκευή το βράδυ και συγκεκριμένα τις ώρες 20.30' ως 8.30', ενώ το Σαββατοκύριακο θα επιτρέπεται από τις 17.00' του Σαββάτου ως τις 8.30' της Δευτέρας.

Στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας καθεμιάς. Συγκεκριμένα Δευτέρα ως Παρασκευή απαγορεύεται στη λεωφορειολωρίδα της Μητροπόλεως από τις 10 το πρωί ως τις 10 τη νύχτα, στην Τσιμισκή (από Αγγελάκη ως Κομνηνών) από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30', στη Β. Όλγας και στη Β. Γεωργίου από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30', στη Γ. Παπανδρέου (από Κορομηλά μέχρι διασταύρωση με Θ. Σοφούλη) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 21.00', στην Αγγελάκη (ΧΑΝΘ – πλατεία Σιντριβανίου) από τις 6.30' το πρωί ως τις 20.30', στην Παπαναστασίου από τον κόμβο με την οδό Βαλαγιάννη και στη συνέχεις στη Λεωφόρο Στρατού μέχρι την Κυβερνίδου από τις 6.30'το πρωί ως τις 20.30', στη Λ. Στρατού (από Ν. Ζέρβα ως τη Μπιζανίου) τις ίδιες ώρες και στην Παπαναστασίου από τον κόμβο Κωνσταντινουπόλεως – Λ. Στρατού μέχρι τη Βαλαγιάννη τις ίδιες ώρες.

Στα οχήματα ωφέλιμου φορτίου ως 1,5 τόνους ανεξαρτήτως ωραρίου επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Εκεί επιτρέπεται η φοροεκφόρτωση όλες τις ώρες.

Για τους πεζοδρόμους του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης οι φορτοεκφορτώσεις θα γίνονται αναλόγως του κανονισμού λειτουργίας του πεζοδρόμου.

Για τα φορτηγά άνω των 1,5 τόνων ισχύει η απαγόρευση διέλευσης από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.30' το πρωί μέχρι τις 8.30' το βράδυ και το Σάββατο από τις 8.30' το πρωί ως τις 17.00'. Ως «ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης» λογίζεται αυτή που περικλείεται από τις οδούς Αγ. Δημητρίου – Καραολή και Δημητρίου – Δωδεκανήσου – Σαλαμίνος – Κουντουριώτη – Λ. Νίκης – Ν. Γερμανού – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης – Αγ. Δημητρίου. Δεν περιλαμβάνεται η Αγ. Δημητρίου.