Εξερευνήσεις, αφηγήσεις, δημιουργία κόμικς, δημιουργία ιστοριών με πολλή φαντασία και δημιουργική διάθεση περιλαμβάνει το επόμενο Sleepover στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα», συνεχίζεται με επιτυχία. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν μία ολόκληρη νύχτα εκτός οικογενειακής εστίας, κάνοντας κατασκευές, παίζοντας παιχνίδια, απολαμβάνοντας περιπάτους και μαγειρεύοντας.
Το επόμενο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Μαρτίου με τίτλο «Μια νύχτα με τους δικούς μας ήρωες, τις δικές μας ιστορίες!» και περιλαμβάνει από βραδινό περίπατο εξερεύνησης στο αγρόκτημα της Σχολής μέχρι μαγειρέματα με «παραμυθένια μήλα» και «δυναμικές πίτσες» κι από… παραμυθοσαλάτα με αγαπημένους ήρωες μέχρι γρίφους και δημιουργία κόμικς από τον κόσμο των φανταστικών ιστοριών.
Απευθύνεται σε 30 παιδιά (Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού), η προσέλευση των οποίων γίνεται στις 19:00 του Σαββάτου και η αποχώρηση τους στις 10:00 της επόμενης μέρας. Ως χώρος διανυκτέρευσης έχει επιλεγεί η πρόσφατα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη της Σχολής. Επιθυμία των υπευθύνων του προγράμματος είναι και η μύηση των παιδιών στη μοντέρνα αντίληψη για τη χρήση της βιβλιοθήκης, που από χώρο «αποστειρωμένο και ήσυχο» μπορεί να λειτουργήσει ως δημιουργικό και φιλόξενο περιβάλλον μάθησης που ενθαρρύνει τις συνεργασίες, την αγάπη για το βιβλίο και δίνει τις βασικές αρχές αξιολόγησης και της κατάλληλης χρήσης των πληροφοριών. Έτσι, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα, να συνεργαστούν, να παίξουν, να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν ιστορίες και να παρακολουθήσουν ταινίες στη Βιβλιοθήκη της Σχολής.
Για τη διανυκτέρευση τους θα χρησιμοποιήσουν sleeping bag σε υπόστρωμα. Για λόγους ασφάλειας και εξοικείωσης με το χώρο, στη διάρκεια της νύχτας ο χώρος θα είναι υποφωτισμένος και όλα τα στελέχη του προγράμματος παρόντα στο χώρο και σε ετοιμότητα για ότι χρειαστεί.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πέντε sleepovers (20/10/2018, 3/11/2018, 8/12/2018, 15/12/2018 και 16/2/2019) και εκτός της 16ης Μαρτίου 2019 έχουν προγραμματιστεί ακόμη δύο: 20 Απριλίου 2019 και 18 Μαΐου 2019. Η θεματολογία των sleepovers ποικίλει και διαφοροποιείται σε κάθε διανυκτέρευση.


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ