Τι κι αν ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με ένα πάρα πολύ αυστηρό πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος του Κρέσπο; Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι και… τον έχασαν!



Στο παιχνίδι του Αγρινίου, ο Δικέφαλος ήταν σαφώς καλύτερος από το 1ο ως το 90ο λεπτό. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του α μέρους, η κατοχή ήταν στο… 76-24! Παρόλα αυτά, σε ένα γέμισμα προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, στο 55’, οι γηπεδούχοι πήραν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαΐροβιτς. Έγινε το 1-0, κόντρα στη ροή του αγώνα.


Ο ΠΑΟΚ πείσμωσε, έβαλε μεγαλύτερη ταχύτητα στις κινήσεις του και η νίκη ήταν αναμενόμενη, αφού η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Την καλοστημένη, από τον Δέλλα, άμυνα ξεκλείδωσε ο Βιερίνια, στο 64’ με μια βολίδα από… 40 μέτρα. Το 1-2 ήρθε με στημένη φάση, όπως ο ΠΑΟΚ ξέρει να οργανώνει, με κεφαλιά του Μάτος στο 67’. Δυο γκολ σε τρία λεπτά και… έξω από την πόρτα.


Κορυφαίος από τον ΠΑΟΚ ήταν ο παθιασμένος Βιερίνια, ενώ από τον Παναιτωλικό ξεχώρισε ο Μανά.


Μέτρια η διαιτησία του Τσαμούρη. Ακυρώθηκε, κακώς, γκολ του Άκπομ, δόθηκε αυστηρή κίτρινη στον Μπίσεσβαρ, ενώ κόπηκε κακώς ως οφσάιντ επίθεση των παικτών του Παναιτωλικού. Επίσης, οι διαιτητές έκοβαν, συνεχώς, με φάουλ, τις προσπάθειες των δύο ομάδων, χωρίς, όμως, να γίνονται αυστηροί με χρήση καρτών, με αποτέλεσμα το… κλοτσοσκούφι να συνεχίζεται…


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Παναιτωλικού

Γκολ: 54' Μπαίροβιτς/64' Βιεϊρίνια, 67' Μάτος

Δοκάρια: – / -


Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιάς)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας – Λευκάδας) Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: 20' Ντίας/25' Μπίσεσβαρ, 36' Ολιβέιρα, 57' Βιεϊρίνια, 83΄Ζαμπά

Κόκκινες: – / -


Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69' Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74' Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77' Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87' Ενρίκε), Λημνιός (60' Σβιντέρφσκι), Άκπομ.