“Το δάσος των όρκων” στο Γενί Τζαμί


Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν χθες στο κατάμεστο Γενί Τζαμί, το οποίο κατακλύστηκε από μουσικούς όρκους και επιθυμίες, με το νέο έργο του συνθέτη Γιάννου Αιόλου, "Το Δάσος των Όρκων".

To δυναμικό και ταυτόχρονα συγκινητικό μουσικό έργο γέμισε τον ιστορικό χώρο, με την συνοδεία σπάνιων εικόνων από την Απελευθέρωση, από το αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, να κινούνται μελωδικά στο υπόβαθρο, δένοντας ήχο, εικόνα και συναίσθημα σε ένα κράμα εμπειρίας που δεν βιώνεις συχνά στη Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή βραδιά ήταν μονάχα η αρχή της πορείας για το μουσικό έργο, το οποίο έχει δώσει δεύτερο ραντεβού στο Γενί Τζαμί αυτό το Σάββατο, 23 Μαρτίου, στις 20.30, με είσοδο ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλιακής βραδιάς, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Γιάννος Αιόλου θα παρουσιάσει το νέο του έργο, με τίτλο «Το Δάσος των Όρκων», διάρκειας 45 λεπτών, και θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο των πιο εσωτερικών συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα.

Χρησιμοποιεί τον Όρκο ως τον φορέα των πιο κρυφών και δυνατών συναισθημάτων και τη φωτογραφία προσώπων καθημερινών ανθρώπων γύρω από το τέλος του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της απελευθέρωσης από την Γερμανική κατοχή, ως τον φορέα πολλών εκ των Όρκων από ένα ατέλειωτο ανθρώπινο δάσος, από το Δάσος των Όρκων.

Ταυτόχρονα με τη μουσική, θα προβάλλονται σπάνιες φωτογραφίες της Απελευθέρωσης, από το Αρχείο του Μουσείου.

Στο δεύτερο μέρος, διάρκειας επίσης 45 λεπτών ο συνθέτης θα παρουσιάσει μουσικές συνθέσεις του για τον κινηματογράφο.

Ο Γιάννος Αιόλου είναι συνθέτης γνωστός για τη μουσική του στις ταινίες Το Τανγκό των Χριστουγέννων (Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, 2012), Ένας Ήρωας στη Ρώμη, Solino, Χειμωνιάτικη Νοσταλγία, The Diary of a Times Square Thief, και τις συνεργασίες του με σκηνοθέτες, όπως τον πολυβραβευμένο Γερμανό, Τουρκικής καταγωγής Fatih Akin (Χρυσή Άρκτος, Βραβείο Φεστιβάλ Καννών, κλπ.) μεταξύ άλλων, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του ύφος.

Στη συναυλία συμμετέχει ένα από τα σημαντικότερα σύνολα μουσικής δωματίου της Ελλάδας οι Orpheus Soloists, (Αναστασιάδης Κωνσταντίνος – 1ο Βιολί, Χριστίνα Τσακαλίδου – 2ο Βιολί, Παύλος Μεταξάς – Βιόλα, Ιωάννης Στέφος – Βιολοντσέλο, Βαλέρια Χαριτίδου – Πιάνο και Δημήτρης Αραμπατζής – Ακορντεόν Ορχήστρας).

Για την συναυλία επιλέχθηκε το Γενί Τζαμί, ένα ιδιαίτερο Οθωμανικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, ακριβώς λόγω της συνάφειάς του με το υλικό της Απελευθέρωσης.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης.

Ένα ταξίδι γεμάτο νότες και εικόνες σας περιμένει.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης

Ώρα: 20:30

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Βρείτε το Facebook Event εδώ:

https://www.facebook.com/events/2187856134865273/

Δείτε το Promo Video:


Σχόλια