[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο ΤελλόγλειοΤην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιόρτασε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 με την έκθεση-αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, με τίτλο: «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια».
Στις δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 12:00 και στις 13:00, η ζωγραφική συναντά τον έμμετρο λόγο. Απαγγέλθηκαν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και παράλληλα παρουσιάστηκαν έργα Ελλήνων εικαστικών (Σικελιώτη, Βασιλείου, Τάσσου, Μόραλη, Τέτση, Τσόκλη, Φασιανού, Σόρογκα, Ψυχοπαίδη, Δασκαλάκη, Μακρουλάκη, Τσαλαματά, Ξένου κ.ά.), που αναζήτησαν και βρήκαν την έμπνευση στο πλούσιο ποιητικό του έργο. Οι στίχοι συναντούν το χρώμα και οι πίνακες αποκαλύπτουν το κρυφό τους νόημα μέσα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.
#τελλόγλειο #ημέρα_ποίησης #σεφέρης #photoreportage
Επαμεινώνδας Στυλιανίδης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]