Η... πατρίδα του γενόσημου φαμάκου, η Ινδία, θα έχει την τιμητική της στην επόμενη, 84η ΔΕΘ, καθώς θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως και η πρώτη χώρα στην παραγωγή γενόσημων, όπως τόνισε σήμερα η πρέσβης της.


Στην παρουσίαση της 84ης ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος στην Αθήνα, η Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, κα. Shamma Jain, τόνισε πως η Ινδία θα καταταχθεί ανάμεσα στις 3 κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο τα επόμενα 10-15 χρόνια.

«Είναι αυτή η Νέα Ινδία η οποία θα προβληθεί στην 84η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η Ινδία, στην οποία αντιστοιχεί το 55% της παγκόσμιας IT- BPM (InformationTechnology- Business Process Management) outsourcing επιχειρηματικής δραστηριότητας για το οικονομικό έτος 2018 (ύψους 185-190 δις US$) και αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή γενοσήμων φαρμάκων στον κόσμο (καλύπτοντας το 40% της ζήτησης γενοσήμων των ΗΠΑ, καθώς και το 25% της συνολικής ζήτησης για φάρμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο), θα είναι παρούσα στην ΔΕΘ του 2019 με ινδικές εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής και του φαρμάκου» επισήμανε η κα. Shamma Jain.

Εξίσου δυναμικό παρών θα δώσουν στην 84η ΔΕΘ και εταιρείες από μία ευρεία γκάμα άλλων σημαντικών τομέων της οικονομίας όπως: ναυτιλία, (Logistics και τοποθέτηση πληρωμάτων πλοίων), τεχνολογίες διαστήματος, γεωργία και τρόφιμα, τουρισμός, engineering και υποδομές, εξαρτήματα αυτοκινήτων, υφαντουργία κλπ.