Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε έκθεση πρωτότυπων εικαστικών έργων με θέμα «Προσφυγιά η πληγή των λαών» με αφορμή τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο
φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 22 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2019.





Στην έκθεση παρουσιάζονται ψηφιακές εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων των πρωτότυπων έργων των καλλιτεχνών που αποτελούν την καλλιτεχνική ομάδα Fireart. Τα έργα αφορούν διαχρονικές εικόνες προσφυγιάς, στηριγμένες σε βιωματικές εμπειρίες και αφηγήσεις. Χρησιμοποιείται ένα εύρος υλικών και τεχνικών (σχέδιο, χρώμα, ψηφιακά μέσα). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Βλαντώνη, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Ευπραξία Μπαντάζου, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Πηγή Φασλά, Νάσος Χαλκίδης.



, δύο ημερίδες πλαισιώνουν την έκθεση. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 11:30 και θέμα «Η προσφυγιά με τη ματιά ενός παιδιού». Η δεύτερη διοργανώνεται στις 5 Απριλίου 2019, τελευταία ημέρα της έκθεσης στις 18:00 με θέμα: «Καινοτόμες ιδέες για την προαγωγή της παράδοσης». Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.



22 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2019
Στο Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης
Ώρες Λειτουργίας: 09:00-20:00| Είσοδος ελεύθερη
 #Σύλλογος_Ποντίων_Ευόσμου #γενοκτονία_Ποντίων #έκθεσηζωγραφικής