Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Finding Giannis» («Βρίσκοντας τον Γιάννη») παρουσίασε το ΝΒΑ TV, με θέμα την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την αβεβαιότητα της Αθήνας ως τη λάμψη ενός σταρ του αμερικανικού πρωταθλήματος.
Το βίντεο, διάρκειας 21 λεπτών και 38 δευτερολέπτων, ακολουθεί τη διαδρομή του Έλληνα άσου και της οικογένειάς του και καταγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και κατάφερε να ξεπεράσει ο Γιάννης, μέχρι να κατακτήσει το ΝΒΑ.

Ο ίδιος, τα μέλη της οικογένειάς του και σκάουτερ που τον παρακολουθούσαν όταν εκείνος ήταν ακόμα μόλις 16 ετών, διηγήθηκαν μοναδικές ιστορίες

Ο Αντετοκούνμπο αποκάλυψε ότι συνήθιζε να κοιμάται στο γήπεδο μεταξύ της μεσημεριανής και της βραδινής προπόνησης επειδή έπρεπε να περπατήσει 5-6 χιλιόμετρα για να πάει από το σπίτι του στο κλειστό του Φιλαθλητικού.

Όπως είπε, σκέφτηκε να φύγει από τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ όταν η οικογένειά του απέτυχε δύο φορές να πάρει βίζα για να ταξιδέψει στο Μιλγουόκι. «Είμαι εδώ λόγω της οικογένειάς μου. Για εμένα η οικογένειά μου είναι τα πάντα», είπε.

Κάποια στιγμή ο ρεπόρτερ ρώτησε τον Γιάννη πότε κατάλαβε ότι θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

«Όταν ήρθα, είδα παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν, ο Κόμπι και ο Ντουράντ, που ήταν ξεχωριστοί επειδή ήταν συνεπείς και σταθεροί στην απόδοσή τους. Αναρωτήθηκα τότε αν μπορώ να είμαι συνεπής και δυνατός πνευματικά να κουβαλάω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι;», απάντσε.

«Στο ξεκίνημα της τρίτης μου χρονιάς κατάλαβα ότι κάτι αλλάζει. Είχα 27 πόντους στο πρώτο μου παιχνίδι. Είπα τότε στον μάνατζέρ μου ότι μπορώ να τα κάνω αυτά κάθε βράδυ», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Είναι σαν να βρίσκομαι σε ένα όνειρο από το οποίο δεν θέλω να ξυπνήσω. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι».