Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με τις δηλώσεις της σχετικά με το ζήτημα των πινακίδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εξαπολύει

ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό "Δύναμη Πολιτών" Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης σημειώνει μεταξύ άλλων πως "Οι δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη φαίνεται πως δικαιώνουν απόλυτα αυτούς που πιστεύουν πως πολλοί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακουφίστηκαν με την υπογραφή της συνθηκολόγησης των Πρεσπών".

Προσθέτει επίσης πως "είναι σαφές πως το ξεκάθαρο μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας ελήφθη από την ηγεσία της ΝΔ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν πως θα είναι υπάκουοι".



Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτηρίζει "φοβική και άτολμη" τη σημερινή Νέα Δημοκρατία και προσθέτει πως "είναι σαφές πως το ξεκάθαρο μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας ελήφθη από την ηγεσία της ΝΔ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν πως θα είναι υπάκουοι... Με συγχωρείτε, αλλά αυτή η Νέα Δημοκρατία που τρέμει τους εθνομηδενιστές, που κρύβεται, που διακατέχεται από ενοχικά σύνδρομα και αρνείται να αρθρώσει λόγο εθνικό, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη, λαϊκή, δεξιά παράταξη του παρελθόντος. Κρίμα".


Τέλος, δηλώνει... συμπόρευση με τον περιφερειάρχη: "Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να είναι βέβαιοι πως εμείς, ως νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα συγκροτήσουμε μαζί με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ένα ισχυρό, αραγές μέτωπο ευθύνης απέναντι στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας. Εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", καταλήγει.