Έναν τρόπο που θα ζήλευαν και οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ είχαν εφεύρει δύο έμποροι ναρκωτικών για να “σπρώχνουν” χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στα “βαποράκια” τους. Έβαζαν τα ναρκωτικά σε κάδους απορριμμάτων, για να τα παραλάβουν οι διακινητές!



Τα ναρκωτικά έφερνε, από το εξωτερικό, στην Ελλάδα, 46χρονος αλλοδαπός. Αυτός αναλάμβανε να φυλάει τις ποσότητες των ναρκωτικών σε δύο σπίτια και μία αποθήκη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μοίραζε τα ναρκωτικά σε μικρότερες ποσότητες και τα παρέδιδε στον 41χρονο συνεργό του.


Ο 41χρονος αναλάμβανε να δώσει τα ναρκωτικά σε “βαποράκια”. Χώριζε τα ναρκωτικά σε μικρότερες ποσότητες κι εδώ αναλάμβαναν δράση οι… κάδοι απορριμμάτων! ο 41χρονος τοποθετούσε τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένους κάδους, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών κι από εκεί περνούσαν οι διακινητές και μάζευαν τα ναρκωτικά, για να τα πουλήσουν, με τη σειρά τους, σε τοξικομανείς, στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης!


Η αστυνομία είχε τις πληροφορίες ότι οι δυο αλλοδαποί ήταν μέλη διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών και τους παρακολουθούσε. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, εντοπίστηκε ο 41χρονος. Είχε πάει σε ραντεβού με τον 46χρονο συνεργό του από τον οποίο παρέλαβε σακούλα με ένα κιλό και 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 52 γραμμάρια κοκαΐνης. Πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε σε κάδο απορριμμάτων, όπου άφησε, δίπλα του, τη σακούλα σκουπιδιών που περιείχε τα ναρκωτικά.


Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν αρχικά τον 41χρονο και, στη συνέχεια, τον 46χρονο. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και την αποθήκη τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 11 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους τριών κιλών και 901 γραμμαρίων, εννέα δέματα και μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους εννέα 557 γραμμαρίων, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,  χειροβομβίδα, κυνηγετικό όπλο που ήταν κλεμμένο και 67.700 ευρώ –εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών.


Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, αστυνομικοί του οποίου ήταν αυτοί που είχαν την αρχική πληροφορία για τη δράση της συμμορίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.