Τι κι αν έπαιζε με δέκα επί μία και πλέον ώρα ο ΠΑΟΚ; Αν δεν έχαναν οι αμυντικοί του σε μία φάση την εναέρια μονομαχία, θα έφευγε νικητής από το ΟΑΚΑ –και με άνεση…



Ο Δικέφαλος του Βορρά στη μισή ώρα που προηγήθηκε της αποβολής του Τζαμπά ήταν σαφώς καλύτερος. Εκτός από τη φάση με το μακρινό σουτ του Λιβάγια που έδιωξε όμορφα ο Πασχαλάκης, δεν κινδύνεψε…


Και δεν κινδύνευε ούτε όταν έμεινε με δέκα, από την αστεία αποβολή που έδειξε ο Δανός Ρέφερι (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, φόρτωνε με κίτρινη όποιον φορούσε ασπρόμαυρα). Ο Δικέφαλος του νότου έπαιζε όπως έπαιζαν οι Αγγλικές ομάδες τη δεκαετία του ‘70, με σέντρες από δεξιά κι αριστερά, που έδιωχναν με περισσή ευκολία ο Κρέσπο κι ο Βαρέλα. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν έδινε τόσο πολύ γήπεδο μετά το 70΄ ούτε που υπήρχε περίπτωση να ισοφαρίσει αυτή η ΑΕΚ. Τόσο προβλέψιμη ήταν…


Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, είχε δίκιο ο Λουτσέσκου, όταν δήλωνε πως υπό αυτές τις συνθήκες ήταν λες κι ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη… Πλέον, ο ΠΑΟΚ βλέπει το επόμενο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, που είναι κομβικής σημασίας.


Καλύτερος του ΠΑΟΚ ο Κρέσπο ενώ από την ΑΕΚ ο Μπακασέτας.


Για τη διαιτησία τα είπαμε. Κατώτερη των προσδοκιών. Όχι ότι οι κίτρινες που έδειξε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν λάθος (εκτός από την πρώτη στον Τζαμπά και την κάρτα για διαμαρτυρία στον αρχηγό Βιερίνια). Αλλά ενώ έβγαζε την κίτρινη με ευκολία από το τσεπάκι όταν έβλεπε μπροστά του ασπρόμαυρα, χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να κάνει τα ίδια με τους παίκτες της ΑΕΚ.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 74' Πόνσε / 10' Μαουρίσιο


Διαιτητής: Μίκαελ Τίλγκααρντ (Δανία) Βοηθοί: Ντένις Ράσμουσεν (Δανία), Νιλς Χογκ (Δανία)

Κάρτες: 46' Κρίστιτσιτς, 89' Κλωναρίδης, 90'+2 Μπογέ / 18' Σάκχοβ, 21' και 32' Ζαμπά (κόκκινη), 32' Βιεϊρίνια, 40' Πασχαλάκης.

Κόκκινες: – / 32’ Τζαμπά (δεύτερη κίτρινη)


ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Κρίστιτσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Αλέφ (60' Μπογέ), Μπακασέτας (87' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (84' Πέλκας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (59' Λημνιός), Σάκχοβ (64' Μίσιτς), Άκπομ, Λέο Ζαμπά.